Wethouders Maarten Hoelscher (l) en Roland Boom laten zien hoe een onveilige situatie op de kaart kan worden aangegeven bij het onderzoek.
Wethouders Maarten Hoelscher (l) en Roland Boom laten zien hoe een onveilige situatie op de kaart kan worden aangegeven bij het onderzoek. Foto: Bob Awick

Inwoners kunnen meedoen aan verkeersonderzoek

Buurt / wijk

HUIZEN - Wethouders Maarten Hoelscher en Roland Boom hebben vanmiddag de aftrap gegeven voor een verkeersonderzoek onder inwoners.

In het onderzoek, dat te vinden is op de website van de gemeente Huizen, kunnen inwoners bijvoorbeeld aangeven welke plekken zij onveilig of juist veilig vinden, hoe het met parkeren zit en meer.

Luie stoel
"Het is een simpele manier om mensen bij het verkeersonderzoek te betrekken. Het kost maar een paar minuten en kan vanuit de luie stoel", legt Maarten uit.

"Ik heb zelf twee linkerhanden als het gaat om digitale middelen, maar ik kan het ook. Mochten mensen er moeite mee hebben, dan hebben we ook nog momenten waarop zij binnen kunnen lopen in het gemeentehuis."

Naar de markt
Deze momenten zijn vrijdag 1 februari van 9.00 tot 11.00 uur en donderdag 7 februari van 18.00 tot 20.00 uur. Daarnaast gaan de beide wethouders zaterdag 9 februari van 9.00 tot 11.00 uur ook naar de markt op het Oude Raadhuisplein om mensen te helpen met invullen.

Roland: "De resultaten van het onderzoek zijn van belang voor het verkeerscirculatieplan of mobiliteitsplan. Daarin bekijken we alle verkeersstromen in samenhang met elkaar en de omgeving. Het onderzoek is niet alleen voor automobilisten, maar juist ook voor fietsers en voetgangers."

Aanpassen
De opmerkingen zullen worden verwerkt in dit plan en waar nodig zal de gemeente eventueel situaties gaan aanpassen. "Ook als blijkt dat het volgens de modellen veilig is, maar mensen in het onderzoek aangeven er een groot gevoel van onveiligheid te ervaren", aldus Maarten.

Het is de bedoeling dat het verkeerscirculatieplan voor de zomer af is, afhankelijk van de hoeveelheid informatie die uit het onderzoek komt. Daarna kan de gemeenteraad het bespreken en er eventueel een besluit over nemen.

Uit de krant