Monument Valley ligt midden in het gebied van de Navajo-indianen.
Monument Valley ligt midden in het gebied van de Navajo-indianen.

Themaochtend 'Cultuur van de Navajo-indianen in Arizona'

Cultureel

HUIZEN Peter van Wingerden vertelt tijdens de themaochtend van de bibliotheek op woensdag 20 maart van 10.30 tot 12.00 uur over de cultuur van de Navajo indianen in Arizona in de Verenigde Staten van Amerika.

Tegenwoordig leven er nog ruim 300.000 Navajo in de reservaten die ze toegewezen kregen van de overheid. De Navajo, ook wel Dineh genoemd, is een inheems volk dat leeft in het zuidwesten van de Verenigde Staten.

Navajo Nation
De Navajo-indianen kennen een veelbewogen geschiedenis en een rijke cultuur, die tot de dag van vandaag met trots uitgedragen wordt. Veel Navajo leven tegenwoordig in Navajo Nation, een gebied tussen Utah, Arizona en New Mexico waar het oorspronkelijke Amerika nog tot in elke zandkorrel voelbaar is.

Peter van Wingerden vertelt over de natuur en de indianen in het zuidwesten van de Verenigde Staten. Hij heeft voorafgaand aan zijn pensioen een aantal jaren in Arizona in de USA gewoond en gewerkt en is onder de indruk geraakt van de overweldigende natuur. Bijvoorbeeld van de Grand Canyon in met name Arizona en Utah.

Contacten
In de periode dat hij er woonde, heeft hij veel contacten opgebouwd met de Navajo-indianen aldaar en hij zal vertellen over de prachtige cultuur van deze Native Americans, zoals zij liever worden genoemd.

Peter reist nog regelmatig naar dat gebied en laat graag ook anderen kennismaken met dit prachtige gebied en de daar wonende Navajo-indianen. De lezing is gratis te bezoeken, wel graag reserveren via bibliotheekhlb.nl.

Uit de krant