Mark Eijpe, voorzitter Pieter Reijneker, Gijs van Slooten en Bas van den Brink zijn blij met de samenwerking.
Mark Eijpe, voorzitter Pieter Reijneker, Gijs van Slooten en Bas van den Brink zijn blij met de samenwerking. Foto: FC Utrecht

FC Utrecht verwelkomt HSV De Zuidvogels als RAC-club

Sport

HUIZEN - Het netwerk van amateurvoetbalclubs waarmee FC Utrecht samenwerkt, is uitgebreid met HSV De Zuidvogels. De voetbalvereniging heeft zich per direct aangesloten als RAC-club, wat staat voor regionale amateurclub, en behoort tot de A-categorie van clubs uit de regio waarmee de domstedelingen samenwerken.

 “FC Utrecht en HSV De Zuidvogels hebben elkaar gevonden in de ambitie en sportieve ontwikkeling”, zegt Coordinator Scouting en Manager RAC Bas van den Brink van FC Utrecht.

“HSV De Zuidvogels is een vereniging met veel voetballiefhebbers en enthousiaste bestuurders, die de club graag willen doorontwikkelen. Wij kunnen met onze expertise en ervaring hier een bijdrage aan leveren.” 

Jeugdkader
FC Utrecht ondersteunt de club als onderdeel van de RAC-overeenkomst, onder meer in het ontwikkelen van het jeugdkader. De domstedelingen willen samen met de clubs uit de regio het Utrechtse voetbal naar een hoger plan tillen en doen dat onder meer via het RAC-plan.

Zowel Van den Brink als Manager Academie Jelle Goes hebben een verleden bij HSV De Zuidvogels, dat bovendien de club was waar Sofyan Amrabat begon met voetballen. Amrabat verkaste in 2007 van de amateurclub uit Huizen naar de academie van FC Utrecht en bereikte bij de domstedelingen het eerste elftal.

International
Amrabat maakte vervolgens een transfer naar Feyenoord en is inmiddels Marokkaans international. Hij gaat na een succesvolle passage bij het Italiaanse Hellas Verona na dit seizoen voetballen voor de ambitieuze Serie A-club Fiorentina.

Uit de krant