Djoke bij de finish van de triatlon in Huizen.
Djoke bij de finish van de triatlon in Huizen.

Actie Djoke van Marum voor HandicapNL afsluiting Sportweek

Sport

HUIZEN - Djoke van Marum gaat via de HandicapNL Virtuele Run geld in te zamelen voor mensen met een beperking. Sport Platform Huizen heeft haar actie omarmd en die is daardoor tevens de afsluiting van de Sportweek in Huizen. Vanuit diverse sportverenigingen zullen leden een stuk met Djoke op pad gaan.

Djoke start 27 september voor haar 21 kilometer rollen in haar rolstoel om 13.00 uur bij AV Zuidwal aan de Aristoteleslaan. Haar tocht gaat via diverse sportlocaties, waar een of twee sporters zich bij haar aansluiten. Dit is binnen de coronamaatregelen verantwoord.

Verbinden
Sport Platform Huizen vindt het een mooie manier om sportverenigingen met elkaar te verbinden en gelijk aandacht te vragen voor mensen met een beperking. Sponsor Albert Heijn ondersteunt deze actie ook in het kader van de Sportweek.

In Nederland zijn ruim 2 miljoen mensen met een verstandelijke, fysieke of meervoudige beperking. Zij ervaren veel overeenkomstige problemen. Ze voelen zich vaak eenzaam. Ze zijn afhankelijk van zorginstanties. Raken verstrikt in ingewikkelde regels en hebben weinig eigen regie. Dat kan én moet beter. Daarom wordt er geld ingezameld.

Collecte
De Virtuele Run waar Djoke aan meedoet, maakt deel uit van het gróótste virtuele event van 2020: de HandicapNL Collecte[Run], waarbij zeven dagen lang zo veel mogelijk meters worden afgelegd om geld op te halen voor mensen met een handicap.

Tijdens de Landelijke Sportweek van 21 tot en met 26 september lopen 14.000 collectanten met tomeloze energie door hun eigen buurt en op 27 september strijden alle runners en rollers met ondersteunende medesporters voor de laatste meters met de virtuele run.

Uitdaging
Ondanks dat Djoke een ervaren sporter is, is deze 21 kilometer ook voor haar weer een uitdaging. Zij gaat hem wel graag aan om geld in te zamelen voor dit goede doel. Dit deed zij al eerder, maar dit jaar wordt niet samen aan een evenement deelgenomen, maar doet iedere atleet dit in zijn eigen omgeving.

Djoke heeft inmiddels haar streefbedrag van 150 euro al opgehaald en de lat daarom nu hoger gelegd op 300 euro. Daarvan is nu 190 euro binnen. Iedereen kan haar steunen op haar sponsorpagina. Zaterdag 27 september sluit zij om 16.00 uur samen met alle sporters van diverse verenigingen haar tocht af bij AV Zuidwal.

Uit de krant