Bij het begin van de wedstrijd wordt de bal in het midden gegooid.
Bij het begin van de wedstrijd wordt de bal in het midden gegooid. Foto: Z&PV IJsselmeer

Schoolwaterpolotoernooi 2018

Sport

HUIZEN Zwem- en waterpolovereniging IJsselmeer organiseert vandaag, zaterdag 3 februari, van 16.00 tot 18.00 uur het jaarlijkse schoolwaterpolotoernooi in De Meent om kinderen kennis te laten maken met de sport.

Het toernooi is uitgegroeid tot een van de grootste schoolwaterpolotoernooien van Nederland. Aan het vorige toernooi in 2017 deed een recordaantal van bijna 200 kinderen mee, verdeeld over 23 teams van 7 scholen uit Huizen. De kampioenenbekers gingen dat jaar naar de Van der Brugghenschool en de 2e Montessorischool.

Intensieve sport
"Een wedstrijdje waterpolo van 5 minuten lijkt kort, maar als je in het water ligt merk je al snel dat waterpolo een intensieve sport is", zegt organisator Sabrina Sala. "Dit toernooi is voor veel kinderen de eerste keer dat ze de sport zien en doen. Het is best zwaar, maar vooral snel, leuk en spannend."

Dat bevestigt ook een van de ouders die vorig jaar aan de kant stonden: "Dit is echt heel spannend. Bij het begin gooien ze de bal in het midden van het bad en de eerste die hem heeft mag beginnen. In zo'n klein team krijgt ook iedereen de bal, dat maakt het ook leuk."

Uit de krant