Schilderij van Ruud Kooij.
Schilderij van Ruud Kooij. Foto: AtelierRoute Huizen

Kunstenaars tonen hun nieuwste werk tijdens AtelierRoute Huizen

Kunst & cultuur

HUIZEN - Bijna dertig kunstenaars zetten in het weekend van 8 en 9 oktober hun deuren wagenwijd open tijdens de 26ste editie van de AtelierRoute Huizen.

Schilders, tekenaars, beeldhouwers, keramisten, sieradenmakers en fotografen tonen graag hun nieuwste werk, dit jaar gelukkig weer zonder corona-beperkingen. 

De beeldend kunstenaars ontvangen iedereen gastvrij: er zijn mogelijkheden om het werk van dichtbij te bekijken en om vragen te stellen over bijvoorbeeld de inspiratiebronnen en de technieken die de kunstenaars gebruiken. 

Jong Talent
Het laagdrempelig evenement trekt elk jaar ook veel bezoekers die zelden of nooit in een museum of galerie komen. Bij alle kunstenaars is ook werk te bewonderen van Jong Talent, van leerlingen van de Huizermaat en het Erfgooiers College. 

Verrassend, verfrissend en uitdagend werk dat normaal gesproken verborgen blijft in de gangen en lokalen op de twee scholen voor voortgezet onderwijs.

In alle ateliers kunnen bonnen worden ingevuld, waarmee bezoekers kans maken op een tegoedbon van € 200,- die besteed kan worden aan een kunstaankoop bij één van de deelnemende kunstenaars.

Overzichtstentoonstelling
In de bibliotheek is wordt zaterdag 1 oktober een overzichtstentoonstelling met van elke kunstenaar een werk opgebouwd en die is daarna meteen te zien. Bezoekers kunnen daar met behulp van een uitgebreide folder zelf hun route uitstippelen, langs de diverse ateliers en expositieplekken.

Alle ateliers en de overzichtstentoonstelling zijn 8 en 9 oktober geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Uit de krant