Andrea Thomas noemt zichzelf een beginnend tuinier en stelt haar tuin open voor publiek.
Andrea Thomas noemt zichzelf een beginnend tuinier en stelt haar tuin open voor publiek.

'Binnenkijken' tijdens Open Tuinen weekeinde

Landbouw / Visserij

HUIZEN - Het jaarlijkse Open Tuinen weekeinde wordt vandaag en morgen gehouden en er zijn maar liefst 8 dorpsgenoten die hun tuin open stellen voor publiek. Een unieke kans volgens Julia van Otterloo van de Open Tuinen Commissie uit deze regio.

Of je nu groene vingers hebt of niet, in elke tuin kun je wel inspiratie op doen is ook de mening van Andrea Thomas. Haar eigen tuin, op een perceel van zo'n 1.600 m2 is op zaterdag te bezichtigen.

Voorzitter
Dat ze haar tuin die dag openstelt voor publiek is niet toevallig. Sinds februari van dit jaar mag de actieve Huizense zich voorzitter van Groei & Bloei, afdeling Gooi-Noord noemen.

Vijf jaar geleden verruilde ze Amsterdam voor een plekje in Huizen. "Een beginnend tuinier", zegt ze over zichzelf als ze terugkijkt. En waar haar man viel voor de garage, waar hij zijn oldtimer in kon stallen, ging haar hart sneller kloppen van de tuin. Ze was er ook bewust op afgestapt.

Mien Ruys
"In de advertentie van het huis stond dat de tuin oorspronkelijk door Mien Ruys, één van de belangrijkste tuinarchitecten van de 20e eeuw, was aangelegd." Voldoende reden om te gaan kijken dus voor iemand met de ambitie om serieus te gaan tuinieren.

Haar tuintje in Amsterdam barstte zo'n beetje uit zijn voegen. Inmiddels heeft ze zich zo verdiept in alles dat met tuinieren te maken heeft dat precies weet wat ze doet. En ze heeft geduld "Het groeit vanzelf wel."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant