Afbeelding
Foto: Pixabay

Activiteiten tijdens landelijke Week tegen Eenzaamheid

Maatschappelijk

HUIZEN - De landelijke Week tegen Eenzaamheid is vandaag gestart en duurt tot en met 4 oktober. Ook in Huizen worden (gratis) activiteiten georganiseerd waar op een gemakkelijke, laagdrempelige manier aan mee gedaan kan worden. 

Eenzaamheid is een hardnekkig probleem en niet zomaar op te lossen. 40% Van de Nederlanders, jong en oud, geeft aan zich regelmatig eenzaam te voelen. In Huizen is dat niet anders. 

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid worden daarom verschillende activiteiten georganiseerd om zo die eerste stap te zetten en er weer op uit te gaan. De activiteiten zijn bijna allemaal gratis en toegankelijk voor mensen met een rolstoel. 

Programma
Langskomen en genieten van elkaars aanwezigheid mag natuurlijk ook. Voor inwoners die minder mobiel zijn, is er aanvullend vervoer via vrijwilligers van Vrijwilligerscentrale Huizen en de belbus van Versa Welzijn.

Op de website huizenvoorelkaar.nl staat het programma. Informatie over wat eenzaamheid is en wat je zelf kunt doen, is te lezen op eentegeneenzaamheid.nl.

Uit de krant