De leden van Sportboutique Heleen planken samen een uur
De leden van Sportboutique Heleen planken samen een uur Foto: Sportboutique Heleen

Sportieve ‘Plank Marathon’ voor Oekraïense vluchtelingen in Huizen

Mensen

HUIZEN - Sportboutique Heleen organiseerde maandagavond een zogenaamde ‘Plank Marathon’. Met de marathon, waarin een uur lang geplankt wordt door de leden, zamelde de Sportboutique geld in voor twee families in nood ten gevolge van de Oekraïne oorlog. 

Deze families, 3 volwassenen en 4 kinderen, bevinden zich momenteel in Huizen bij één van de leden van de Sportboutique. Met het geld dat ingezameld werd, kan de familie de komende tijd in hun levensonderhoud voorzien. Er deden 21 leden mee en er werd een bedrag van 1.000 euro opgehaald.

Planken
“Planken is een fitnessoefening waarbij het lichaam recht en strak getrokken wordt als een plank. Deze oefening wordt veelvuldig uitgeoefend bij Sportboutique Heleen door haar leden”, legt eigenaresse Heleen Rebel uit.

Ze besloot om de maand maart uit te roepen tot ‘Plank challenge’ maand voor Oekraïne. “Het doel ligt op 3.000 planks. Als het doel wordt behaald door de leden doneer ik een mooi bedrag aan het Oekraïense gezin in Huizen.”

Challenge
“De challenge werd direct goed ontvangen bij de leden van de Sportboutique. Iedereen doet fanatiek mee. Toen één van de leden vertelde dat zij op dit moment onderdak biedt aan een gevlucht gezin uit Oekraïne besloten we het doel uit te breiden door de ‘Plank Marathon’ te organiseren.”

“Ik ben dankbaar en blij verrast te zien dat wij als club gezamenlijk en vol fanatisme een bijdrage leveren aan de huidige levensomstandigheden van dit gezin.”

Uit de krant