De vlammen van de brand zijn duidelijk te zien.
De vlammen van de brand zijn duidelijk te zien. Foto: Bob Awick

Brand door vuurwerk in peuterspeelzaal Holleblok

112

HUIZEN - De brandweer is vannacht rond 1.00 gealarmeerd voor een brand in een peuterspeelzaal in het Holleblok. De brand was ontstaan door vuurwerk.

De brandweer is enige tijd bezig geweest met blussen. De brandweer had het vuur snel onder controle maar het pand liep wel veel schade op door de brand. Volgens buurtbewoner Edwin de Koning zou het een complete puinhoop zijn geweest in de omgeving van het Holleblok. Ook vuilnisbakken werden er bewust opgeblazen.

De brandweer rukte in de oudjaarsnacht eerder al uit voor een bermbrandje aan de Hoofdweg en rond 03.30 uur voor een containerbrand bij chocolaterie Stam in de Oostermeent-Noord.

Rustig verlopen
De Brandweer Gooi en Vechtstreek kijkt terug op een rustig verlopen jaarwisseling. Tussen 31 december 00.00 uur en 1 januari 08.00 uur zijn er 44 meldingen bij de meldkamer van de brandweer binnengekomen. De meeste meldingen kwamen vanuit Hilversum en Huizen.

Dat is een daling ten opzichte van het aantal meldingen tijdens de vorige jaarwisseling. Desondanks, erkent ook een woordvoerder, werd er ondanks het vuurwerkverbod ‘nog flink geknald’. “Goed nieuws om te vermelden is dat er geen agressie was.”

Politie
Politie Midden-Nederland laat in een persbericht weten dat er tot 05.00 uur vanmorgen in totaal 27 personen zijn aangehouden in de provincies Flevoland en de Gooi- en Vechtstreek. Tot confrontaties is het niet gekomen. “De aanhoudingen vonden plaats in diverse situaties en om heel verschillende redenen als ordeverstoring en openbare dronkenschap. Ondanks het vuurwerkverbod, werd er wel vuurwerk afgestoken.”

Uit de krant

!