Een boom is over de Gemeenlandslaan gevallen.
Een boom is over de Gemeenlandslaan gevallen. Foto: Bob Awick

Storm Eunice raast ook over Huizen: bomen om, glasplaten waaien weg

112

HUIZEN - Strom Eunice raast ook over Huizen. De brandweer is druk met afhandelen van meldingen. Onder andere aan de Gemeenlandslaan, waar een boom over de weg waaide.

In het naastgelegen park aan de overkant stond een boom schuin en die heeft de brandweer uit voorzorg omgezaagd. Even verderop bij de Kajuit moest de brandweer ook aan de slag.

Waterleiding gesprongen
Hier was een waterleiding gesprongen, waardoor water bij een boom het zand wegspoelde. Omdat de boom dreigde om te vallen op een huis, werd er een lier bevestigd.

Vervolgens heeft de brandweer de boom aan de onderkant afgezaagd en deze gecontroleerd op een veilige plaats laten vallen, waarmee het gevaar geweken was.

(Tekst gaat verder na de foto)


Op de Kajuit zorgt de brandweer ervoor dat een boom niet op een huis valt, maar op een veilige plek. Foto: Bob Awick

Glasplaten Regentesse
De politie moest in de omgeving van De Regentesse de omgeving een tijd afzetten, omdat hier glasplaten van het balkon waaiden.

Verder was de Karel Doormanlaan een tijd afgesloten, omdat hier een tak op de weg lag. Op de Zuiderzee ter hoogte van de skatebaan zijn ook twee grote bomen in het park omgewaaid.

Update aanloophaven
De gemeente waarschuwde vanavond bezitters van een boot in de aanloophaven ervoor dat het water rond 20.00 uur zo’n 90 centimeter zou kunnen zakken.

‘De sluisdeur in de aanloophaven heeft een storing en kan daardoor niet helemaal dicht. De storm zorgt er voor dat het water uit de aanloophaven naar het Gooimeer wordt gezogen, waardoor het waterpeil in de aanloophaven rond 20.00 uur zo’n 90 centimeter zal zakken.”

‘Ligt uw boot in de aanloophaven? Zorg dat de landvasten sterk genoeg zijn en leg de boot niet strak vast aan de kant. Zo voorkomt u schade aan uw boot. Mensen die een ligplaats hebben van de gemeente worden, voor zover bereikbaar, door de havenmeester gewaarschuwd.’

Uit de krant