De politie zoekt getuigen van diverse vernielingen op de Huizermaatweg.
De politie zoekt getuigen van diverse vernielingen op de Huizermaatweg. Foto: Enter Media

Politie zoekt getuigen brand en vernieling ramen bedrijfspand Huizermaatweg

112

HUIZEN - De politie zoekt getuigen van diverse vernielingen in maart bij een bedrijfspand aan de Huizermaatweg.

In het bedrijfspand heeft in de nacht van woensdag 16 op donderdag 17 maart een kleine brand gewoed.

Ook zijn er tussen dinsdag 29 en woensdag 30 maart ruiten vernield. De recherche komt graag in contact met getuigen die mogelijk iets hebben gezien of gehoord.

Brand
De melding van de brand kwam rond 3.00 uur ‘s nachts op donderdag 17 maart binnen. Toen de hulpdiensten bij de Huizermaatweg aankwamen, was het vuur al uit. Op de locatie was er nog wel een flinke rookontwikkeling te zien.

Een gesprongen radiator heeft er vermoedelijk voor gezorgd dat de brand zichzelf heeft geblust. Het politieonderzoek naar deze brand loopt nog. Daarbij wordt uitgegaan van brandstichting.

Opnieuw vernieling
Een andere vernieling vond plaats tussen dinsdagavond 29 maart rond 22.30 en woensdag 30 maart rond 8.30 uur. Dit gebeurde in hetzelfde bedrijfspand. Twee ruiten zijn vernield. Het is onduidelijk of er een relatie is tussen deze twee incidenten.

De politie komt graag in contact met mensen die meer duidelijkheid kunnen geven over deze twee incidenten

Melden
Getuigen van de brandstichting of de latere vernieling worden opgeroepen zich te melden. Ook mensen die relevante camerabeelden of informatie hebben die het onderzoek steunen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen is ook mogelijk via 0800-7000.

Uit de krant