Snel ingrijpen voorkomt erger

Ontvangstruimte Crematorium Hilversum blijft na korte brand gehele week dicht

19 apr 2022, 16:00 · leestijd 2 minuten 112
Afbeelding
Foto: Foto Miché / Bastiaan Miché

De ontvangstruimte bij Begraafplaats Zuiderhof en Crematorium Hilversum - De Einder - kan na een korte brand op dinsdagmorgen de komende dagen niet worden gebruikt. Aan de andere kant, beseft ook directeur Anita van Loon van Uitvaartstichting Hilversum, had de schade vele malen erger kunnen zijn. 

Pakweg twee uur na de brand, die dinsdag rond 10.10 uur uitbrak, spreekt Van Loon vooral vol lof over de medewerkers die snel ingrepen en zo erger wisten te voorkomen. Uiteindelijk maakte de snel aanwezige brandweer het karwei af. Voor de brandweer was het dan ook een kleine brand die snel was geblust. Voor Uitvaartstichting Hilversum heeft de ‘kleine brand’ zeker voor de komende week grote gevolgen. 

De Einder, de voormalige dienstwoning van de begraafplaats aan de Kolhornseweg, is in 2016 gelijktijdig met de komst van het crematorium verbouwd. Over de gehele lengte zijn grote ramen geplaatst, waardoor men tijdens een dienst kan uitkijken over de Hoorneboegse heide. Het is een prachtige locatie, vindt ook Van Loon, en zeer populair.