Afbeelding
Partnerbijdrage

Meer informatie over de uitvaartverzekering

Advertorial

Een uitvaartverzekering afsluiten brengt veel voordelen met zich mee. Het is dan ook gemakkelijk om bij een van de uitvaartverzekeraars een goede verzekering af te sluiten. Wat houdt een uitvaartverzekering precies in en welke voordelen zijn hier aan verbonden? Hier vind je meer informatie over uitvaartverzekeringen en kun je jouw keuzes gemakkelijk overwegen.

Financiële duidelijkheid bij een uitvaartverzekering
Welke voordelen zijn er verbonden aan het afsluiten van een uitvaartverzekering? In de eerste plaats geeft het je zelf een gevoel van rust. Met een uitvaartverzekering zorg je ervoor dat je nabestaanden niet met hoge kosten van een uitvaart zitten. Alles wordt geregeld en dus hoeven zij deze kosten niet op zich te nemen. Het kan voorkomen dat een familie niet de financiële middelen heeft om een uitvaart te verzorgen. De kosten van een begrafenis kunnen oplopen tot meer dan € 7500. Het afsluiten van een uitvaartverzekering levert je dus financieel duidelijkheid op.

Uitvaartverzekering in natura en geld
Je hebt daarnaast de keuze uit verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een uitvaartverzekering waarin alles geregeld wordt. Nabestaanden wordt op deze manier veel werk uit handen genomen. Dit is een uitvaartverzekering in natura. Je kunt bij een dergelijke verzekeraar de uitvaartwensen bekend maken en laten vastleggen. Dierbaren hoeven zich hierdoor niet druk te maken over het regelen van een begrafenis. Zij krijgen hierbij de hulp van een begrafenisondernemer of een medewerker in dienst van de uitvaartverzekeraar.

Een andere optie is de keuze voor een uitvaartverzekering waarbij de nabestaanden na het overlijden een geldbedrag krijgen dat zij zelf kunnen gebruiken voor het regelen van een uitvaart. Dit wordt ook wel een uitvaartverzekering in geld genoemd. Vanaf het moment dat de uitvaartverzekering wordt afgesloten zal er maandelijks een bedrag worden betaalt aan de verzekeraar. Bij het overlijden wordt een opgespaard bedrag vrijgegeven aan de familie.

Overlijdensrisicoverzekering of uitvaartverzekering
Wanneer je op zoek gaat naar een goede uitvaartverzekering is de kans groot dat je ook de term overlijdensrisicoverzekering tegenkomt. Wat is het verschil tussen een uitvaartverzekering en een overlijdensrisicoverzekering? Een uitvaartverzekering zal altijd uitbetalen, een overlijdensrisicoverzekering wordt alleen uitgekeerd wanneer de verzekerde binnen de looptijd komt te overlijden. Het geld van een uitvaartverzekering wordt daarnaast altijd gebruikt om de uitvaart te bekostigen. Bij een overlijdensrisicoverzekering mag het geld vrij besteedt worden door de persoon aan wie de uitkering wordt toegekend.

Je kunt er ook voor kiezen om nog een tweede uitvaartverzekering af te sluiten. Waarom is dit aan te raden? Wanneer de eerste verzekering niet genoeg dekking biedt heb je twee opties: bijverzekeren of een tweede verzekering afsluiten. Een tweede verzekering afsluiten is vaak een voordelige optie omdat wanneer je gaat bijverzekeren de premie flink omhoog kan gaan.


Uit de krant