Afbeelding
Partnerbijdrage

Tuinartikelen sterk in trek deze zomer

Advertorial

Veel Nederlanders zijn dit jaar thuisgebleven in de zomermaanden. De vakantieparken en campings in Nederland kregen relatief vroeg groen licht, maar zaten al redelijk snel vol. Lang niet alle mensen uit de regio hadden interesse in een verre vakantie, zeker niet met de dreigende en veranderlijke situatie rond de coronamaatregelen over de grens. 

De verwachting was dat er veel mensen naar de bouwmarkten zouden gaan, omdat zij vakantiebudget te besteden hadden en hiermee aan het huis konden werken. Nu blijkt dat ook de interesse in tuinartikelen flink gestegen is.

De tuin in en aan het werk!

Vakantieperiode en niet op vakantie kunnen of willen. Dat zorgt ervoor dat er extra tijd én budget vrijgekomen is. De meeste mensen zijn in de aanloop naar de vakantie de tuin al ingegaan om dit helemaal klaar te maken voor de vakantie om zo te kunnen genieten. Bijvoorbeeld van de borders vol met bloeiende, vaste planten. Of een zwembad in de tuin aangesloten op de veranda voor optimaal gemak.

Investeren in de tuin is op veel manieren gedaan. In veel gevallen zijn de mensen zelf aan de slag gegaan. Inschakelen van professionals is overigens wel mogelijk; de Nederlandse overheid heeft duidelijke richtlijnen opgesteld. Deze gelden vooral voor het werk binnenshuis, maar ook voor buitenshuis werken zijn er duidelijke richtlijnen zodat de professionals gewoon aan het werk kunnen. Kun je het echter gewoon zelf doen, dan blijft er meer geld over voor de tuinartikelen.

Grote projecten, kleine projecten en vooral veel informatie vergaren

In de afgelopen maanden zijn uiteenlopende projecten verricht door heel Nederland heen. De meeste mensen hebben kleinere projecten opgezet, al zijn er ook veel grote projecten geweest. Wat opvallend is, is dat mensen vooral veel informatie vergaard hebben, waaronder bij Plant en Grow, waar een duidelijke interesse zichtbaar was in uiteenlopende planten, met nadruk op onderhoudsarme oplossingen.

Onderhoudsarm en duurzaam zijn overigens steeds belangrijker bij grote en kleine projecten in huis en tuin. Onderhoudsarm is altijd praktisch. Het duurzame element is de afgelopen maanden per definitie al sterk in focus geweest. De kans is groot dat dit alleen maar verder zal toenemen, mede dankzij de coronacrisis. De beelden van de schone luchten en heldere wateren hebben ervoor gezorgd dat er (in ieder geval een beetje) meer aandacht is voor duurzaam. En uiteraard kan een groene tuin daar prima aan bijdragen. 

Uit de krant