Afbeelding
Partnerbijdrage

Welke zorgverzekering kiezen?

Advertorial

Ben jij niet tevreden over jouw huidige zorgverzekeraar? Dan kun je overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Dit kan altijd aan het einde van het jaar. Als je overstapt, gaat het nieuwe contract op 1 januari in. Het contract bij jouw huidige zorgverzekeraar wordt automatisch stopgezet. Wil jij overstappen? Dan heb je flink wat te kiezen. Er zijn namelijk allerlei zorgverzekeraars waarbij jij een verzekering af kunt sluiten. Weet jij hierdoor niet meer welke zorgverzekering je moet kiezen? Wij helpen jou hier graag een handje bij, zodat jij straks de beste zorgverzekering kiest.

Vergelijk zorgverzekeringen met elkaar
Een nieuwe zorgverzekering kiezen is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Dan raden wij jou aan om zorgverzekeringen te vergelijken. Je kunt hiervoor de sites van verschillende verzekeraars bezoeken. Hier zie je vaak direct wat een zorgverzekering jou gaat kosten. Probleem is alleen dat het vergelijken op deze manier veel tijd in beslag neemt. Gelukkig kan het ook een stuk sneller. Via Vergelijk de Zorgverzekeringen vergelijk jij makkelijk en snel alle zorgverzekeringen met elkaar.

Hoeveel premie betaal je?
De zorgverzekeraars hebben inmiddels de zorgpremie voor 2021 bekendgemaakt. Bij vrijwel iedere verzekeraar stijgt de premie aankomend jaar, omdat de zorg duurder wordt. Dit betekent dat jij meer gaat betalen. Ben je op zoek naar een goedkope zorgverzekering? Dan kijk je bij een vergelijking waarschijnlijk al snel naar de premie. Logisch, want dit voel jij direct in jouw portemonnee. Gebruik daarom een vergelijkingssite. Zo’n site geeft jou namelijk een overzicht van de premies die de verschillende zorgverzekeraars in 2021 hanteren. Hierdoor weet jij direct hoeveel je aankomend jaar betaalt voor de verzekering.

Let ook op andere zaken
Veel Nederlanders kijken alleen naar de prijs wanneer zij een nieuwe zorgverzekering zoeken. Dit is op zich begrijpelijk, maar laat je hier niet te veel door leiden. Er zijn namelijk ook andere zaken waar jij op moet letten. Kijk bijvoorbeeld ook hoe het zit met de keuzevrijheid. Jij wilt immers wel dat je bij zorgaanbieders in de buurt terecht kunt als je iets hebt. Vergeet ook niet op de inhoud van de verzekering te letten. Je bent namelijk niet bij iedere zorgverzekering voor dezelfde zaken verzekerd.

Uit de krant