Afbeelding
Foto: Pixabay

Vier tips om een auto in te pakken voor een verhuizing

Advertorial

Je gaat binnenkort verhuizen en een ding waar je je misschien zorgen over maakte, is hoe je je auto moet inpakken om te verhuizen. Het punt is dat je hebt besloten om een deel van je spullen met je auto te vervoeren en je bent bang dat je misschien niet al die spullen in je persoonlijke voertuig kunt passen. Desondanks hoef je je niet al te veel zorgen te maken, er zijn namelijk goede manieren om meer in je auto te vervoeren als je verhuist. Vooraf moet je wel op Pricewise je autoverzekering vergelijken, waarna je de onderstaande tips kunt gebruiken om je vierwieler in te pakken! 

Reinig het interieur
Als je wilt weten hoe je je auto moet inpakken als je gaat verhuizen, dan moet je je eerst realiseren dat je voertuig vrij moet zijn van alle onnodige items voordat je begint met inpakken. Controleer hiervoor zorgvuldig het interieur van je auto en verwijder alles wat verwijderd kan worden. Het is overbodig om te zeggen dat je de kofferbak moet inspecteren op overtollige items om zoveel mogelijk opslagruimte vrij te maken. Gebruik tot slot een stofzuiger om de stoelen en de ruimte eromheen schoon te maken, zodat het interieur van de auto schoon en fris aanvoelt tijdens het verhuizen.

Kies zorgvuldig
De opbergruimte in je auto is vrij beperkt, dus je moet van tevoren beslissen welke spullen je in de auto inpakt en welke spullen je in handen geeft van professionele verhuizers. In feite is de stap van het sorteren van je bezittingen voordat je ze in je persoonlijke voertuig verpakt, van cruciaal belang voor het succes van de verhuizing per auto. Inventariseer je huishoudelijke artikelen vroeg in het proces en leg alle dingen die je met je auto wilt vervoeren opzij. Als je maar een korte afstand verplaatst, kun je plannen om meerdere autoritten te maken. Bij een enkele verplaatsing over lange afstand mag je je voertuig maar één keer inpakken.

Gebruik tassen
Om de ruimte in je persoonlijke voertuig volledig te benutten, kun je je spullen beter in tassen stoppen die flexibel genoeg zijn om rond en in de meeste ruimtes in de auto te passen. Gebruik duurzame boodschappentassen voor zwaardere spullen en schone plastic zakken om kleding in te pakken. Op deze manier kun je die zakken in allerlei krappe ruimtes persen, iets wat je onmogelijk zou kunnen doen met kartonnen dozen. Gebruik de dozen juist om de items die de professionele verhuizers mee moeten nemen in te pakken! 

Zet alle ruimte in
Alles in de auto verplaatsen kan onmogelijk blijken door de beperkte ruimte waar je mee moet werken. Verhuis je met je gezinsleden dan is de eigenlijke inpakruimte nog kleiner. Dus, wat is de beste manier om een auto in te pakken voor een verhuizing, zodat je de opslagruimte effectief kunt gebruiken? Het antwoord is eenvoudig genoeg: gebruik alle mogelijke ruimte in de auto, zelfs de ruimtes die gedeeltelijk aan het zicht onttrokken blijven. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de ruimte onder de voorstoelen, maar ook de voetenruimten bij de passagiersstoelen.

Uit de krant