Afbeelding

De meest voorkomende vaatwasser problemen

Advertorial

Een vaatwasser is een handig hulpmiddel in huis. Het kan voorkomen dat je problemen krijgt met de vaatwasser. In dit artikel vertellen we je meer over de meest voorkomende vaatwasser problemen en hoe je dit kunt oplossen.

Problemen vaatwasser

  • De vaat wordt niet goed schoon

Wordt jouw vaat niet goed schoon? Dit kan veroorzaakt worden door vuil in de vaatwasser zelf. Vet- of vuilresten blijven nog wel is achter in de filter. Het gevolg hiervan is dat het water niet meer goed door de afwasmachine spoelt en er vuil achterblijft. Een oplossing hiervoor is om regelmatig de filters te legen en schoon te maken. Ook scheelt het om etensresten af te spoelen voordat je de vaat in de vaatwasser zet.

  • De vaat wordt niet goed droog

Het is erg vervelend als de vaat nog heel erg nat is voordat je het in je kastjes kan zetten. Een oplossing hiervoor is het toevoegen van glansspoelmiddel, ook wanneer dit in het vaatwastablet zit. Zet nadat het programma voorbij is de deur van de vaatwasser ook even open, zo kan het vocht verdampen.

  • Er blijft water staan in de vaatwasser

Water dat in de vaatwasser blijft staan is vaak een teken van de afvoerpomp die verstopt zit. Dit kan gebeuren als de filter te vol is of niet goed vastgedraaid zit. Haal de filter als oplossing los en maak deze schoon.

  • De vaatwasser lekt

Er zijn twee oorzaken voor een vaatwasser die lekt. De sproeiarm kan geblokkeerd zijn of het water lekt naar buiten via de deurrubbers. De rubbers kunnen poreus zijn waardoor het water naar buiten lekt. Maak als oplossing de deurrubbers regelmatig schoon. Hiervoor kun je een vochtige doek gebruiken.

  • Het programma duurt te lang

Doordat er vuil op de sensor zit, kan de vaatwasser een verkeerd signaal geven waardoor het apparaat extra blijft spoelen. Een oplossing hiervoor is om soms een volledig programma te draaien zonder vaat erin. Voeg speciale vaatwasreiniger toe en zet de vaatwasser op de heetste stand.

Uw vaatwasser laten repareren

Heeft uw vaatwasser nog steeds problemen? Laat dan je vaatwasser repareren! Professionals hebben er verstand van en kunnen ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk weer zonder problemen de vaatwasser kan gebruiken.

Uit de krant