Afbeelding

Tips voor het vinden van de beste arbodienst in de omgeving Hilversum

Advertorial

De beste arbodienst van Hilversum? Daar kunnen we niet zomaar antwoord op geven. Want wat de beste arbodienst voor u is, hangt af van uw organisatie. U wilt iemand die uw organisatie begrijpt en feeling heeft met de bedrijfscultuur. Deze tips helpen u om de beste arbodienst in Hilversum voor uw organisatie te vinden.

1: Kijk eerst naar uw organisatie

Als u begint met het zoeken naar een arbodienst in Hilversum, is de kans groot dat u meteen kijkt naar de beschikbare arbodiensten in de regio. Wellicht tikt u op google ‘arbodienst Hilversum’ in. Maar de zoektocht begint bij uw organisatie.

Het is belangrijk om eerst helder te krijgen:

  • Wat is jullie visie op duurzame inzetbaarheid en verzuim?
  • Wat gaat er op dit gebied al goed binnen uw organisatie en welke punten hebben extra aandacht nodig?
  • Wat willen jullie binnen de organisatie doen en wat willen jullie uitbesteden aan de arbodienst? Willen jullie een arbodienst die zoveel mogelijk uit handen neemt? Of worden alleen de verplichte zaken uitbesteed?

Door deze punten duidelijk op papier te zetten, weet u precies wat u van de arbodienst verwacht. Zo kunt u de partij selecteren die hier het beste op aansluit.

Tip: betrek de OR hier vanaf het begin bij. Zij hebben namelijk instemmingsrecht bij de keuze voor een arbodienst én bij de inhoud van het contract.

2: Kijk niet alleen naar de kosten

Het is logisch dat u naar het kostenplaatje kijkt. Maar houd hierbij in gedachten dat het niet alleen gaat om wat het u kost, maar ook om wat het u oplevert. Een goede arbodienst bespaart u tijd, geld en stress. Dat is veel waard. Ga daarom niet blind voor de goedkoopste optie, maar kijk kritisch naar wat u voor die prijs krijgt.

3: Persoonlijke kennismaking

E-mails en calls zijn lekker snel, maar een persoonlijke kennismaking blijft heel waardevol. Nodig de arbodienst daarom uit om bij u over de vloer te komen. Alleen zo krijgen jullie een goed beeld van elkaar en kunt u echt bepalen of de partij bij uw organisatie past.

4: Vraag, vraag, vraag

Bepaal van te voren wat u van de arbodienst wilt weten en vraag erop los. Wie wordt uw casemanager? Hoe kunt u de arboarts en de casemanager bereiken? Hoe wordt de privacy van uw medewerkers gewaarborgd? Met welke specialisten werken ze samen? En ook niet onbelangrijk: hebben ze ervaring met uw type organisatie?

5: Tijd besparen

Het hele proces van het zoeken van een arbodienst neemt aardig wat tijd in beslag. Tijd die u waarschijnlijk wel beter kunt besteden.

Dat kan sneller, makkelijker en ook nog eens beter. Hoe? Door HR Navigator het werk voor u te laten doen. Zij helpen u gratis én vrijblijvend om een arbodienst in Hilversum te vinden die bij uw organisatie past.

Uit de krant