Afbeelding

Zo kies je de beste eettafel uit voor je gezin

Advertorial

Het inrichten van de eetkamer of eethoek kan best een moeilijke klus zijn. Hoe kies je bijvoorbeeld een eettafel uit? Een eettafel is namelijk één van de belangrijkste meubelstukken in huis, omdat het, naast het eten, ook gebruikt wordt om bij te kletsen of te werken. Maar hoe kies je dan de beste eettafel uit voor jouw gezin? Wij vertellen je waar je rekening mee moet houden.

Hoe groot moet de eettafel zijn?

Bij het aanschaffen van een eettafel is de juiste formaat het belangrijkste. Er zijn twee zaken waar je rekening mee moet houden wat betreft de afmetingen van een eettafel.

Ruimte

Als eerst is het belangrijk om naar de ruimte te kijken waar de eettafel zal komen te staan. Heb je bijvoorbeeld een aparte eetkamer? Of wordt het een eethoek in de woonkamer? Bij een aparte eetkamer heb je waarschijnlijk meer ruimte en kun je kiezen voor een groter formaat. Tijdens het opmeten van de ruimte is het belangrijk om in elk geval 65 centimeter mee te rekenen om de stoelen naar achter te kunnen schuiven. Wil je ook loopruimte rondom de hele tafel? Reken dan nog een extra 60 centimeter er bovenop. 

Aantal personen

Naast de grootte van de ruimte is het ook belangrijk om na te gaan hoeveel personen er aan de eettafel zullen zitten, zodat je weet hoeveel goedkope eetkamerstoelen je zal moeten aanschaffen. Zal alleen het gezin aan de eettafel zitten? Of heb je regelmatig familie of vrienden over de vloer? Het is dan verstandig om voor een grotere eettafel te kiezen.

Eettafels vergelijken

Eettafels zijn er in zoveel verschillende soorten, kleuren en maten dat het moeilijk kan zijn een keuze te maken. Denk bijvoorbeeld aan de vorm van de eettafel. Zo heb je vierkante, rechthoekige, ronde en ovale eettafels. Welke vorm het beste bij jou past verschilt natuurlijk per smaak, maar ook aan de vorm en hoeveelheid ruimte die je hebt. Ook het kiezen van materiaal kan erg lastig zijn. Ga je voor een houten of glazen eettafel? Of toch voor marmer of metaal? Het is daarom belangrijk om zoveel mogelijk eettafels met elkaar te vergelijken, en uiteindelijk een eettafel uit te kiezen die het beste is voor jouw gezin. Kom je er niet uit en vind je het moeilijk een keuze te maken? Dan kun je er ook voor kiezen om een complete eetkamerset aan te schaffen.

Uit de krant