Afbeelding

De levensduur van je vloer verlengen? Dat doe je zo

Advertorial

Heb je onlangs een nieuwe vloer gekocht? Dan wil je natuurlijk dat die zo lang mogelijk in een topconditie blijft. Daarvoor is het essentieel dat je je vloer goed blijft onderhouden. Hoe beter je voor je vloer zorgt, hoe langer je er plezier van hebt. Hoe je de levensduur van je vloer kunt verlengen? Wij zetten een aantal tips op een rij.

Kies voor plakvilt

De levensduur van je vloer verlengen doe je onder andere door plakvilt te gebruiken. Dit is een vilt dat je gemakkelijk onder je meubels plakt. Op deze manier vormt het een uitstekende beschermingslaag, waardoor je zowel je vloer als je meubels beter beschermt. Een groot voordeel van plakvilt is dat het onder ieder soort meubel past. Van onder een eetkamerstoel tot onder een tafel met hele dikke poten: er zijn mogelijkheden genoeg. 

Wil je de stoelen in huis graag beter beschermen of verplaats je je stoelen regelmatig? Dan kun je naast plakvilt ook denken aan wieltjes voor je stoel. Deze wielen bevestig je eenvoudig onder de poten van je meubels. Hiermee wordt het verplaatsen van je meubilair, zonder schade toe brengen aan je vloer, voortaan een makkie. 

Vocht en water zo snel mogelijk verwijderen

Een andere manier om langer te genieten van je vloer, is door vocht en water zo snel mogelijk te verwijderen. Dat is al helemaal het geval wanneer je huis voorzien is van een laminaatvloer of houten vloer. Stoot je een emmer water om of heeft je kind iets laten vallen? Dan is het goed om zo snel mogelijk actie te ondernemen en het droog te maken.

Water en vocht kan in sommige vloersoorten trekken, waardoor de kans bestaat dat het kromtrekt. Gebruik bij het schoonmaken ook zo min mogelijk water, zodat het vocht niet zomaar in je vloer trekt. Kies bij het schoonmaken voor een reinigingsmiddel dat past bij je vloersoort.

Gebruik een zachte bezem en goede stofzuiger

Vuil en zand zijn grote boosdoeners als het gaat om beschadigingen aan de vloer. Ligt er vuil of zand op je vloer, dan is het slim om dat meteen weg te halen. Gebruik daarvoor geen harde bezem, want dat kan juist voor krassen zorgen. Een zachte bezem is in dit geval een betere keuze. Ook investeren in een goede stofzuiger is een aanrader. Kies daarbij voor een exemplaar dat niet te harde haren heeft en makkelijk over de vloer rolt. Je wilt tenslotte voorkomen dat je bezem of stofzuiger zelf voor de beschadigingen zorgen.

Uit de krant