Afbeelding

Diverse autospiegels vernield

Politie

HUIZEN Diverse spiegels zijn vernield van auto's die onder andere stonden geparkeerd in de Zenderwijk. Het gaat om acht gevallen in de nacht van 24 op 25 april, blijkt vandaag bij navraag bij de politie.

"Er zijn meldingen binnengekomen van de Radiolaan, Marconistraat, Gooilandweg en Balilaan. Daarnaast is er ook een melding van de Bovenmaatweg", laat een politiewoordvoerder desgevraagd weten.

Dorp
In de nacht van 27 op 28 april zijn ook nog drie spiegels vernield in het dorp op de Wilhelminastraat en Haardstedelaan, blijkt uit aangiften.

"Het lastige is dat we moeilijk iemand op heterdaad kunnen betrappen bij dit soort overtredingen", stelt de woordvoerder. "Het is daarom van belang dat mensen direct als ze wat horen of zien de politie bellen."

Groepjes
"Dan is de kans groot dat de dader, of daders, want vaak opereren ze in groepjes, nog aanwezig zijn in de buurt en we ze aan kunnen houden."

Ook doet de politie een oproep om vooral ook aangifte te doen als er sprake is van dergelijke vernielingen. "Alleen door aangiften kunnen we zien of ergens een probleem is en hier onze aanpak op aanpassen."

Uit de krant