Raadslid Annemarie van der Will is al acht jaar raadslid, maar stopt er nu mee.
Raadslid Annemarie van der Will is al acht jaar raadslid, maar stopt er nu mee. Foto: VVD

VVD-raadslid Annemarie van der Will vertrekt

Politiek

HUIZEN - VVD'er Annemarie van der Will zal per 31 mei stoppen met haar werk voor de gemeenteraad in Huizen. Het is een eenzijdige, persoonlijke keuze, laat de partij weten.

De reden voor haar vertrek is een persoonlijke afweging. "Na ruim acht jaar bevlogen inzet als raadslid kiest zij ervoor om zich nu volledig te storten op haar werk als organisatieadviseur bij de overheid", aldus de VVD.

Te zwaar
Het raadslidmaatschap en haar fulltime baan heeft zij jaren achtereen gecombineerd, maar dat wordt haar simpelweg te zwaar. Ze vertrekt met een dubbel gevoel.

"Ik kijk terug op een mooie, vruchtbare tijd in de gemeenteraad. Ik wil vooral de inwoners van Huizen bedanken voor hun stem en vertrouwen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen", laat ze weten.

Stem
"Een stem op mij was gelukkig ook een stem op de VVD en ik heb er dan ook vertrouwen in dat mijn opvolger dezelfde liberale waarden zal uitdragen." Ze zal de politiek na haar vertrek met belangstelling blijven volgen.

"Ik ben een liberaal in hart en nieren en zal me hoe dan ook betrokken blijven voelen bij de politieke besluitvorming. Ik wens mijn collega's veel succes toe."

Gewaardeerde collega
Jessica Prins, fractievoorzitter van de VVD in Huizen: "Ik betreur het vertrek van Annemarie, zij is niet alleen een zeer ervaren raadslid, maar ook een zeer gewaardeerde collega."

"Maar wij hebben respect voor haar beslissing. Wij wensen haar heel veel succes toe in haar professionele carrière."

Uit de krant