Barbara Lith, de nieuwe beheerder van Wijkcentrum Holleblok, hoopt dat er veel wijkbewoners een kijkje komen nemen.
Barbara Lith, de nieuwe beheerder van Wijkcentrum Holleblok, hoopt dat er veel wijkbewoners een kijkje komen nemen. Foto: Bob Awick

Activiteitenmarkt 'Holleblok laat zich zien!'

Buurt & wijk

HUIZEN - Wijkcentrum Holleblok in het gelijknamige winkelcentrum houdt zaterdag 26 mei tussen 10.00 en 16.00 uur een overzicht van haar activiteitenaanbod en rommelmarkt.

Dit doet zij onder de noemer 'Holleblok laat zich zien!'. Voor de nieuwe beheerder Barbara Lith is het de ideale gelegenheid om de buurtbewoners te leren kennen en om erachter te komen wat zij graag zien gebeuren in het wijkcentrum.

Beheerder
Barbara is in december vorig jaar als beheerder begonnen in onder andere Wijkcentrum Holleblok. Ze heeft daar Greetje opgevolgd die met pensioen is gegaan.

"Dit is een totaal nieuwe baan voor mij. Ik kom uit de reiswereld, maar heb hier al gemerkt dat ik een enorm sociaal dier ben. Ik vind het heel leuk om mensen blij te maken die hier binnenkomen en hen het gevoel te geven dat ze gehoord zijn als ze weer weggaan. Een luisterend oor is heel belangrijk."

Aanspreekpunt
Zij is dan ook het aanspreekpunt voor de vrijwilligers die activiteiten organiseren in het wijkcentrum. "Maar ik zorg er ook voor dat een lampje dat stuk is wordt vervangen en zorg dat de facturen naar huurders verstuurd worden en dat de vakkracht voor het Meer Bewegen voor Ouderen (MBVO) betaald wordt. Een heel veelzijdige baan."

Net zo veelzijdig als het aanbod van activiteiten in het Holleblok. Naast MBVO zijn er ook gymnastiekgroepen, wordt er yoga gegeven, zijn er schaaklessen voor groot en klein, maar ook een gespreksgroep.

Ideeënbus
"We proberen de activiteiten te bieden waar vraag naar is in de buurt. Ik hoop dat zaterdag dan ook veel buurtbewoners langskomen om te kijken of er iets van hun gading bij zit en als dat niet zo is, dat ze laten weten wat zij graag voor activiteiten in het buurthuis willen zien. Hiervoor wordt een ideeënbus neergezet."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant