Op het Oude Raadhuisplein is tijdens de Huizerdag de hele dag wat te beleven met muziek, dansdemonstraties en de braderie.
Op het Oude Raadhuisplein is tijdens de Huizerdag de hele dag wat te beleven met muziek, dansdemonstraties en de braderie. Foto: Bob Awick

Thema Huizerdag is 'Après-ski'

Cultureel

HUIZEN - De Stichting Huizerdag heeft dinsdagmiddag bekendgemaakt dat het thema van de komende Huizerdag 'Après-ski' is.

"Dat kunnen we natuurlijk niet op alles betrekking laten hebben, maar zeker op Plein 2000 moet dat zaterdag leiden tot een groot feest", aldus voorzitter Boudewijn van Meggelen.

Geen Kick-off
De organisatie had ook minder goed nieuws. Zo gaat de Kick-off in de Oostermeent niet door en is de komst van de kermis ook onzeker.

"We zijn erg teleurgesteld dat de Kick-off in de Oostermeent niet doorgaat. Die is normaliter een week voor de Huizerdag. De Stichting Oldtimer Festival Huizen wilde echter haar evenement ook op die dag houden."

Oldtimer Festival
"We hebben gekeken of de Kick-off en het Oldtimer Festival elkaar konden versterken door het bijvoorbeeld in de Oostermeent te houden. We zijn daar echter niet uitgekomen en om nu iets te organiseren in de Oostermeent terwijl op een andere plek in Huizen een groot evenement aan de gang is, vonden we zonde van de investering."

"Daarom hebben wij dat als organisator samen met Winkelcentrum Oostermeent besloten. We hopen dat er volgend jaar een betere verdeling is van de evenementen, zodat we wel weer de Kick-off in de Oostermeent kunnen houden. Daar krijgen we namelijk vanaf volgend jaar ook extra subsidie voor."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant