Organisator en openwaterzwemmer Hans Koster met zijn trouwe metgezel Fritz bij de haven waar straks weer gezwommen wordt.
Organisator en openwaterzwemmer Hans Koster met zijn trouwe metgezel Fritz bij de haven waar straks weer gezwommen wordt. Foto: Bob Awick

Gooimeerrace dit jaar eerste wedstrijd klassement openwaterzwemmen

Sport

HUIZEN - De Gooimeerrace wordt zaterdag 10 juni voor de vierde keer gehouden. Dit is een zwemwedstrijd voor alle leeftijden en categorieën in de haven van Huizen. De start is achter het Fletcher hotel.

Niet geheel toevallig vindt de wedstrijd dit jaar tegelijkertijd plaats met de Huizer Triathlon. "Ik zwem samen met een van de organisatoren", aldus Hans Koster.

Combineren
Al zwemmend bedachten Hans en zijn maatje Peter Korzelius dat het wellicht handig zou zijn om de beide wedstrijden te combineren.

"Wij zetten dan toch de baan al uit en dan kunnen de triatleten er ook gebruik van maken. Dat scheelt een hoop kosten. Bovendien is er dan de hele dag wat te beleven in de haven", vertelt Hans enthousiast.

Landelijke sport
Het openwaterzwemmen is een aparte discipline bij de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) en is een landelijke sport. Mensen komen vanuit heel Nederland om deel te nemen.

"Er is een speciaal klassement voor en ook onze wedstrijd maakt daar deel van uit", zegt Hans trots. "Het is zelfs de eerste wedstrijd dit jaar. Dat betekent dat de mensen elkaar voor het eerst weer zien na de wintermaanden."

Gezellig
"Ze zullen hun tenten opslaan op het grasveld bij de werkhaven en het zal vast gezellig worden. Het is een wereldje op zich." Zelf zwemt Hans ook graag in open water.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant