Met hoge snelheid gaat deze brandweerman naar het incident. Hij wordt gevolgd door een jurylid.
Met hoge snelheid gaat deze brandweerman naar het incident. Hij wordt gevolgd door een jurylid. Foto: Brandweer Huizen

Brandweer wint Hoge Druk wedstrijd

Politie

HUIZEN - De Hoge Druk-ploeg van brandweerpost Huizen heeft zaterdag de eerste Gewestelijke wedstrijd gespeeld. En met succes, want het team werd eerste.

Er werd door acht ploegen meegedaan aan de wedstrijd in het Noord-Hollandse West-Wieringen. Inzet: een plaats in de 2e Gewestelijke wedstrijden.

Basisschool
De ploeg uit Huizen, gecoached door  Richard de Gooijer, werd gealarmeerd voor een automatisch brandalarm via een Particuliere Alarmcentrale. Er dient uitgerukt te worden naar basisschool De Kei voor het volgende scenario.

De conciërge en directeur van OBS De Kei hebben om hun verdiensten wat op te hogen de kelder van de school aangepast voor het zogenaamd 'minen van bitcoins'.

Illegaal stroom
Vanwege het grote energieverbruik door de vele computers en koeling die hiervoor nodig is, tappen ze hiervoor illegaal stroom af middels een aanpassing in de meterkast.

De directeur gaat met een brandblusser de kelder in om te proberen de brand te blussen. Bij deze poging raakt hij gedesoriënteerd en wordt achterin de kelder door de rook bedwelmd.

Geëlektrocuteerd
De conciërge raakt, nadat hij de directeur gebeld had in paniek. Om de illegale stroom aftap te verhullen gaat hij in de meterkast bezig om de draden weg te werken. Hij komt hierbij onder stroom te staan en wordt geëlektrocuteerd.

De opdracht aan de deelnemende ploegen was om het incident op een veilige manier te bestrijden op de wijze zoals dat ook in de praktijk gaat.

Reanimeren
Eerst diende de conciërge op een veilige manier te worden gered om hem daarna buiten te reanimeren in afwachting van de ambulance. Nadat ook Liander was gevraagd om de stroom af te schakelen kon op een veilige wijze de kelder worden betreden.

Bij een goede verkenning in de kelder kon de directeur worden gevonden. Nadat deze was gered, kon het vuur worden geblust en het pand worden overgedragen aan de politie.

Overtuigende wijze
Tijdens de prijsuitkering bleek dat ploeg uit Huizen, bestaande uit bevelvoerder Gert-Jan Schram, aanvalsploeg Paul Moll en Aron Honing, waterploeg Enrico Kievith en Casper Boor en voertuigbediener Hans van de Heuvel op overtuigende wijze de 1e plaats had veroverd.

Met een voorsprong van 64 op nummer 2 Wieringerwerf en 76 punten op nummer 3 Blaricum werd de dag winnend afgesloten. De Huizer bevelvoerder en aanvalsploegen waren de besten van de dag.

Uit de krant