De organisatie wil niet dat lopers langs het open veld lopen in verband met de weersvoorspelling.
De organisatie wil niet dat lopers langs het open veld lopen in verband met de weersvoorspelling. Foto: Theo Dekkers

Avondvierdaagse: Lopers 10 kilometer lopen vanavond 5 kilometer

Sport

UPDATE: DE AVONDVIERDAAGSE VAN VANAVOND IS AFGELAST!

HUIZEN - De lopers van de 10 kilometer van de Avondvierdaagse in Huizen lopen vanavond de 5 kilometer. Dit heeft de organisatie besloten naar aanleiding van de weersvoorspelling.

"Hoewel we op dit moment niet zien dat er een onweersbui over ons parkoers zal trekken willen we het risico niet nemen, zeker niet voor de 10 kilometerroute die door het open veld en langs het water trekt", aldus de organisatie.

Door bebouwing
De 5 kilometer van vanavond loopt door de bebouwing heen en zou binnen 1 uur gelopen moeten kunnen worden. "Hierdoor is iedereen rond 19.30 uur terug bij het startterrein. Er wordt dus geen pauze gehouden."

De organisatie heeft scholen via de groepsapp geïnformeerd en een bericht op de website gezet. "Het kan nog zijn dat we rond 17.00 uur besluiten om toch de hele start af te lasten. Dan laten we dat zo snel mogelijk horen."

Komende dagen
Het Nieuwsblad van Huizen wordt ingelicht als dit het geval is en zal dat nieuws dan ook verspreiden via een bericht op deze site. De komende dagen kan het weer de organisatie ook nog parten spelen en dat volgen we op de voet.

Uit de krant