De medewerkers van Freewear in de in de winkel aan de Havenstraat.
De medewerkers van Freewear in de in de winkel aan de Havenstraat. Foto: Bob Awick
zakelijk

Freewear viert 20-jarig bestaan

Bedrijven

HUIZEN Freewear aan de Havenstraat 9A bestaat 20 jaar in Huizen en dat wordt gevierd met een jubileumaanbieding en een clubactie. De winkel deelt haar succes graag met klanten en inwoners.

"Op dit moment loop de aanbieding 3 halen 2 betalen al en dat is zo'n groot succes dat we deze tot zaterdag 9 juni hebben verlengd", vertelt Willemijn de Graaf.

Familiebedrijf
Ze is de dochter van oprichtster Hilda Windhoud-Beukers die Freewear ruimt 20 jaar geleden met haar broer Rutger Beukers oprichtte.

"Het eerste filiaal was in Bunschoten-Spakenburg en twee jaar daarna werd de winkel in Huizen geopend", legt Willemijn uit. "Inmiddels zijn er al zeven filialen en is het nog steeds een familiebedrijf."

Maatje meer
Gestart werd in een pand in Winkelcentrum Oostermeent, maar inmiddels zit Freewear alweer 3,5 jaar in het Oude Dorp aan de Havenstraat. "We hebben hier zo veel meer ruimte. Daardoor kunnen we bijvoorbeeld nu ook kleding aanbieden voor vrouwen met een maatje meer."

"Onder andere het merk Juna Rose verkopen we. Dat is een zusje van Vero Moda, dat we hier ook verkopen", aldus Willemijn. In de collectie tref je diverse soorten stijlen aan, van sportief en casual tot een jurkje dat je op feestelijke gelegenheden kunt dragen.

Kleur
In de winkel hangen de kledingstukken op kleur. "Dat is rustiger voor het winkelbeeld en laat zien wat een leuke collectie we hebben. Verder is er een vaste hoek met basic kledingstukken voor een goede basis in je garderobe."

Freewear is van oudsher een echte jeansshop en dat houdt in dat jeans er in diverse soorten, maten en kleuren te koop zijn. Ook voor mannen is er een grote keuze in de kelder van het pand.

Kinderen
Naast casual wear hangt er bijvoorbeeld ook een lijn van Jack & Jones en Premium. "Dat zijn overhemden en colberts." Voor de kinderen is er ook een grote keuze.

"De prijs is ernaar dat ouders hier regelmatig iets kunnen aanschaffen, want kinderen groeien uit hun kleding en verslijten ook meer door het spelen."

Gastvrij
Het personeel in de winkel is gastvrij en hartelijk. "Je kunt hier binnenlopen om even te kijken en als je hulp nodig hebt, staan we voor je klaar. Iedereen die hier werkt heeft ook vakopleidingen gedaan, dus weten we waar we over praten."

Tot slot wil Freewear het feestelijke jubileum ook nog delen met een team van een sportclub. "We zouden graag volgend seizoen een team met nieuwe clubkleding willen sponsoren."

Sportteams
Leden van sportteams kunnen zich hier in de winkel aan de balie komen registreren. Ook opa's, oma's, ouders of buren kunnen zich melden voor een bepaald sportteam. Aan het eind van de zomer kiezen we het team dat de meeste registraties heeft. Dat is weer eens wat anders dan likes op een Facebookpagina."

Zie ook Freewear.nl.

Uit de krant