De botters met op de achtergrond het podium voor het Midsummernight Havenconcert.
De botters met op de achtergrond het podium voor het Midsummernight Havenconcert. Foto: Carin van den Berg

Haven en watersporten staan centraal op Huizer Havendag

Cultureel

HUIZEN De Huizer Havendag komt er aan. Met man en macht is door de organisatie hard gewerkt om zaterdag een mooi programma neer te zetten rond de haven. De voorbereidingen zijn al in volle gang.

Inmiddels liggen de botters al in de haven, omdat vandaag het Huizer Visfestijn wordt gehouden en er ook al een botterrace op het programma staat.

Programma
Morgen, zaterdag 16 juni, zijn watersporten, botters en muziek zijn de belangrijkste elementen in het programma van de eerste Huizer Havendag.

Van 10.00 tot 17.00 uur presenteren de diverse watersportverenigingen zich, is er een bottermarkt met braderie en 's avonds is het Midsummernight Havenconcert. Ook shantykoren maken hun opwachting.

Vrijwilligers
De dag is helemaal georganiseerd door vrijwilligers van de diverse verenigingen en stichtingen. Emile van Waegeningh, woordvoerder namens de organisatie: "In groot comité praten we dan over zo'n 20 mensen. Daarnaast zijn er werkgroepen met elk hun eigen taak."

Gevraagd naar de spannende elementen van de dag geeft hij aan dat het weer er een van is. "Dat hebben we niet in de hand en is een groot deel van de succesfactor. " Hij hoopt op een opkomst van 10.000 mensen.

Voor het eerst
"Als we zo veel mensen op de been krijgen voor iets dat we voor het eerst organiseren, dan ben ik heel tevreden. Dat is de helft van wat er normaal op het Havenfestival kwam. Toen waren de oldtimers erbij."

Daarnaast vindt hij het avondconcert een van de zaken waar hij met spanning naar uitkijkt. Van 20.00 tot 22.00 uur treden twee harmonieorkesten op. Eerst Prinses Irene uit Huizen en daarna Groot Excelsior uit Amsterdam.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant