Blije gezichten bij Alan von Michaelis van de petitie voor de koopzondag en Anita Koning van Winkeliersvereniging Oostermeent.
Blije gezichten bij Alan von Michaelis van de petitie voor de koopzondag en Anita Koning van Winkeliersvereniging Oostermeent. Foto: Bob Awick

Gemengde reacties op mogelijk snelle opening van winkels op zondag

Bedrijven

HUIZEN - De nieuwe coalitie laat er geen gras over groeien en doet er alles aan om zo snel mogelijk winkeliers in de gelegenheid te stellen om open te gaan op zondag van 12.00 tot 18.00 uur.

Vorige week werden de winkeliersverenigingen al ingelicht dat waarschijnlijk al op 15 juli de eerste mogelijkheid hiervoor is. Die beraden zich nu op wat ze gaan doen.

Open
In ieder geval zal niet elke winkel open zijn op elke zondag, maar diverse supermarkten, bouwmarkten en de Kruidvat geven aan wel wekelijks open te gaan.

Agnes Haverkort, duovoorzitter van 't Hart van Huizen, zegt dat ze nog geen overleg heeft kunnen hebben met iedereen. "Er is vorige week dinsdag wel een ondernemersontbijt geweest van onze ondernemersvereniging en toen is al wel over het onderwerp gesproken."

Tussenvorm
"Ik ga ervan uit dat wij gaan zoeken naar een tussenvorm waar iedereen zich prettig bij voelt. Hoe vaak de winkels open zullen zijn, kan ik daarom nog niet zeggen."

Ze legt uit dat inwoners nu niet moeten verwachten dat het Oude Dorp straks de plek is om lekker te gaan shoppen als ze niets te doen hebben op zondagmiddag. "Ik kan me wel voorstellen dat je er even je boodschappen kunt doen." Ook verwacht ze dat er winkels zullen zijn die niet opengaan. "We laten het vrij en zullen niets afdwingen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant