Wethouder Marlous Verbeek krijgt het eerste exemplaar van 'De handen van...' van het Huizer Schrijversgilde.
Wethouder Marlous Verbeek krijgt het eerste exemplaar van 'De handen van...' van het Huizer Schrijversgilde. Foto: Bob Awick

Eerste verhalenbundel van het Huizer Schrijversgilde

Cultureel

HUIZEN - Wethouder Marlous Verbeek mocht dinsdagmiddag de eerste verhalenbundel van het Huizer Schrijversgilde in ontvangst nemen.

"Ze heeft beloofd hem in de vakantiekoffer mee te nemen", aldus Janine van der Hulst-Veerman. Zij is een van de leden van het gilde en ook van Uitgeverij Lieve Hart die het boek uitgeeft.

Totstandkoming
Bij de overhandiging van het eerste exemplaar aan de wethouder waren een aantal leden van het Huizer Schrijversgilde aanwezig met hun familieleden. Tijdens de presentatie van het boek las Janine een gedicht voor over de totstandkoming van de bundel.

De verhalenbundel heeft als titel 'De handen van...' en ontstond uit een van de schrijfopdrachten tijdens een ledenbijeenkomst van het Huizer Schrijversgilde.

Passie
"In het afgelopen seizoen is er hard gewerkt om de bijdragen te schrijven, herschrijven, redigeren en vorm te geven", vertelt Janine. "We hebben het boek uitgegeven om onze passie voor schrijven tastbaar te maken."

Op de Huizer Havendag op 16 juni zal de bundel voor het eerst verkrijgbaar zijn. Een aantal leden van het Huizer Schrijversgilde bemant de kraam. De bundel kost € 15,95. Na die dag is 'De handen van...' in elke fysieke en onlineboekhandel te koop.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant