De botters konden met een briesje 's middags lekker varen op zeil.
De botters konden met een briesje 's middags lekker varen op zeil. Foto: Remmelt Staal

30.000 euro recordopbrengst Huizer Vis Festijn

Cultureel

HUIZEN - Het Huizer Vis Festijn van Rotaryclub Huizen heeft afgelopen vrijdag maar liefst 30.000 euro opgeleverd. Een recordopbrengst.

Het geld gaat naar vier goede doelen: Stichting De Droomboom, het Versa Geheugenhuis, Voedselbank Gooi & Omstreken en Stichting Huizer Botters.

Bottervloot
In de oude haven van Huizen herleefden vrijdag oude tijden: bijna de helft van de varende bottervloot die Nederland nog rijk is, lag afgemeerd aan de kade.

Rinke Visser is namens Rotaryclub Huizen verantwoordelijk voor de organisatie van het nautische evenement, dat 's middags begon met een botterrace op het Gooimeer

Strijden
"We hadden gewoon de mooiste dag van de week. De boten waren goed bezet. Aanvankelijk was er weinig wind, maar toen er briesje opstak, was het een fantastisch gezicht om al die de botters tegen elkaar te zien strijden. Wat een geweldige sfeer!"

De botterrace werd uiteindelijk gewonnen door Multi papier sans fins op de BU12 van schipper Carla Schuurman. De tweede plaats was voor Bank Ten Cate & Cie op de BU 182 van Henk Shag, terwijl Buitenhek Plus po de BU 65 van Henk Chris Bos als derde over de finishlijn kwam.

Gezellige avond
Na de race was het tijd voor een gezellige avond met vis, vlees, friet, koffie, ijs en een drankje, allemaal verzorgd door lokale ondernemers. Behalve eten en drinken werd traditiegetrouw de muzikale omlijsting verzorgd door de band Amber Roots, die de stemming er weer prima inbracht.

Uit de krant