Het echtpaar Klijn-Kuit met de burgemeester voor de versierde voordeur.
Het echtpaar Klijn-Kuit met de burgemeester voor de versierde voordeur. Foto: Carin van den Berg

Truus en Jan Klijn 60-jaar getrouwd

Mensen

HUIZEN - Truus Kuit en Jan Klijn zijn vandaag 60 jaar getrouwd en burgemeester Sicko Heldoorn kwam namens het gemeentebestuur de felicitaties overhandigen.

Het echtpaar heeft twee dochters en twee kleindochters. "Ik kom uit een gezin met allemaal vrouwen", vertelt Truus. "Mijn man juist uit een gezin met allemaal mannen."

Zus en broer
Het paar leerde elkaar kennen doordat de zus van Truus met een broer van Jan verloofd was. "Ze wilden naar een vliegshow in Soesterberg. Dat moest toen op de fiets. Ik werd meegevraagd, zodat ik naast Jan mee kon fietsen."

Truus en Jan kwamen elkaar regelmatig tegen bij familieaangelegenheden en na een aantal jaar besloot het stel samen te trouwen. Jan: "We hadden geen haast."

Eigen stek
Een huis bleek ook moeilijk te krijgen, dus werd eerst ingewoond bij de ouders van Truus, voordat het echtpaar een eigen stek kreeg in de Elleboogstraat.

Na een aantal verhuizingen wonen Truus en Jan nu in de Rozenstraat. Inmiddels al weer 23 jaar. "Het is fijn dat we hier nog samen kunnen wonen", zegt Truus.

Huwelijksfeest
Ze is niet meer zo gezond en eigenlijk had de familie ook niet verwacht dat het 60-jarig huwelijksfeest nog gevierd kon worden. Dat bleek gelukkig wel het geval.

Reden ook waarom vanmorgen diverse medewerkers van de zorg aanwezig waren om het feestje mee te vieren. "We zijn de gemeente erg dankbaar dat we gezamenlijk de zorg zo hebben kunnen organiseren. Dat mag ook wel eens worden gezegd", aldus dochter Gerdine.

Gedragen
Jan kan zich de bruiloftsdag nog goed herinneren. "We woonden toen aan de Baanbergenweg en die was opengebroken. Het was een enorme zandvlakte en het had heel hard geregend. Ik heb haar het hele stuk gedragen."

Truus: "De huwelijksauto hadden we al weggestuurd, want de gasten hadden gezegd dat ze ons wel thuis zouden brengen. Uiteindelijk stonden we daar nog alleen, want iedereen was weg, en het begon heel hard te regenen. Maar, we zijn uiteindelijk toch goed thuisgekomen."

Het echtpaar met hun bruidsmeisje op de huwelijksdag 60 jaar geleden.

Uit de krant