De Albert Heijn aan de Lindenlaan is een van de winkels die elke zondag open zal zijn.
De Albert Heijn aan de Lindenlaan is een van de winkels die elke zondag open zal zijn. Foto: Bob Awick

60 procent winkels dorp wil zondag incidenteel open

Bedrijven

HUIZEN Ondernemersvereniging 't Hart van Huizen heeft een enquête gehouden onder haar leden. Hieruit blijkt dat 60% van de winkeliers incidenteel open wil op zondag als dat mogelijk is. "Een gedeeltelijk positief geluid, dat we niet hadden verwacht", laat duovoorzitter Agnes Haverkort weten.

"We zijn aangenaam verrast door deze cijfers. Veel mensen denken dat de meeste winkels in het dorp juist niet open willen, maar uit deze cijfers blijkt dat het niet alleen de super is en enkele andere winkels. 40 procent heeft aangegeven dat niet open te zullen gaan."

Relevant
Omdat ruim 50 procent van de winkeliers de enquête heeft ingeleverd, vindt ze dat de cijfers relevant zijn en dat de ondernemersvereniging hier zeker wat mee kan. Van de 60 procent die incidenteel open wil, wil 37% open op feestdagen en bij evenementen en 12% gaat elke zondag open.

"We hebben deze enquête gehouden omdat we op korte termijn wilden weten hoe de ondernemers hierin staan. Een vergadering plannen is lastiger. Donderdag 5 juli beslist de gemeenteraad al." Als de gemeenteraad instemt met de nieuwe winkeltijdenverordening dan mogen de winkels al op 15 juli van 12.00 tot 18.00 uur open.

Uit de krant