Afbeelding
Foto: Gemeente Huizen

Strafrechtelijk onderzoek naar oud-burgemeester Huizen

Politie

HUIZEN - Het Openbaar Ministerie Oost is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar oud-burgemeester Fons Hertog van Huizen. Dat erkent woordvoerder Tinkeke Swart, zonder namen te noemen en zonder verdere mededelingen te doen, tegenover deze krant.

Normaliter worden zaken in deze regio altijd opgepakt door het OM Midden-Nederland, echter 'wij hebben te veel bemoeienis met de gemeente Huizen en alle andere gemeenten in dit gebied', zegt woordvoerder Mary Hallebeek van Midden-Nederland. "Vandaar dat het is overgedragen aan de collega's in Oost."

Hertog raakte begin dit jaar in opspraak (en stapte op) toen bleek dat zeven vrouwen zijn in de periode 2015 - 2017 ongewenst waren benaderd door de man die kort daarvoor nog was herbenoemd tot waarnemend burgemeester. Zes van deze zeven personen – allen dames – zijn medewerkers van de gemeente Huizen. De zevende persoon is niet in dienst van de gemeente, maar - aldus de gemeente - 'onderhoudt wel een functionele relatie met vertegenwoordigers van de gemeente Huizen'.
 

Uit de krant