Veel Sport- en spel tijdens Sonrise Huizen.
Veel Sport- en spel tijdens Sonrise Huizen. Foto: Sonrise

Kerken organiseren sportweek

Sport

HUIZEN - Verschillende kerken uit Huizen organiseren van 23 tot en met 27 juli onder de naam Sonrise Huizen een sportweek voor kinderen en tieners.

De activiteiten worden gehouden op het veldje naast basisschool De Ark aan de Salland 2 op de kruising met de Waterland.

Eerste keer
Het is de eerste keer dat iets dergelijks in Huizen wordt gehouden. "We hebben ook geen idee hoeveel mensen er zullen komen", zegt Palko de Vink.

Hij is een van de vier jonge sporters die de kar trekt van het evenement. Hij hoopt dat veel jongelui langskomen en dat de week een succes zal worden.

Sport en spel
Elke dag zijn er sport- en spelactiviteiten. Van 14.00 tot 16.00 uur zijn jongelui van 6 tot en met 13 jaar welkom. Tussen 19.00 en 21.00 uur zijn tieners van 13 jaar en ouder welkom.

"We gaan voetballen, volleyballen, dansen of andere sporten doen. Voor de creatievelingen zijn er knutselwerkjes en voor de jongsten is er een springkussen", vertelt Palko.

Kennismaken
Tussen de activiteiten door zijn er sketches en kunnen de deelnemers kennismaken met elkaar en bewoners van de wijk.

"Ook zullen jongeren vertellen over hun geloof. Wie nieuwsgierig is wat allemaal gaan doen, raad ik aan regelmatig onze Facebookpagina Sonrise Huizen te bekijken."

Barbecue
Donderdag 26 juli is er van 17.30 tot 19.00 uur een barbecue voor iedereen. Ook mensen uit de buurt zijn hiervoor welkom. De kosten zijn € 2,50 per persoon.

Het hele programma en meer informatie is te vinden via sonrisehuizen.nl of verkrijgbaar via Palko de Vink op 06-42376765.

Uit de krant