Kinderen kunnen zich tijdens de vakantie uitleven bij diverse activiteiten.
Kinderen kunnen zich tijdens de vakantie uitleven bij diverse activiteiten. Foto: Bob Awick

Buurtsportcoaches zorgen ook voor vakantieprogramma

Sport

HUIZEN Deze zomer hebben we een serie artikelen in het Nieuwsblad voor Huizen over de buurtsportcoaches en wat zij zoal doen. Deze keer gaat het toepasselijk over de vakantieactiviteiten die de buurtsportcoaches tijdens de vakantie van 23 juli tot en met vrijdag 31 augustus allemaal organiseren voor kinderen.

"De nadruk ligt daarbij op de eerste en de laatste week van de vakantie. Dan is er elke dag wel iets te doen. In de weken er tussen zijn er elke dinsdag en donderdag activiteiten. Behalve in de kindervakantieweek", vertelt Ivo Hougardy. Samen met buurtsportcoach Rubin Vos bekijkt hij wat er allemaal gebeurt en stelt hij het programma samen.

Betrokken
Zelf werkt Ivo bij Montris Kinderopvang. "Mijn werkgever vindt het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn. Daarom kan ik dit onder andere doen."

Hij is leidinggevende van twee BSO's, wat staat voor buitenschoolse opvang. Daarnaast is hij 12 uur buurtsportcoach. Deels staat hij voor de groep en deels coördineert hij dingen, zoals het vakantieprogramma.

Vrijwel niets
"Toen de buurtsportcoaches net begonnen, viel het me op dat er in de vakantie vrijwel niets te doen was. Dat kon volgens mij anders en nu hebben we dus een heel programma voor de zomer."

Aan het programma werken ook Tennisvereniging De Kuil, Tafeltennisvereniging Bijmaat, BSV De Zuidvogels, Dansschool Laresz, Skate7, Outvit en Montris mee.

Lees voor het hele programma verder in de digitale editie

Uit de krant