De raadsleden die in de werkgroep zitten die zich bezighoudt met het raadspodium Kunst en Cultuur.
De raadsleden die in de werkgroep zitten die zich bezighoudt met het raadspodium Kunst en Cultuur.

Raadspodium Kunst en Cultuur 22 november

Politiek

HUIZEN - De gemeenteraad houdt donderdag 22 november een raadspodium over Kunst en Cultuur. Iedereen kan dan komen meepraten over dit onderwerp.

Het doel van deze avond is om raadsfracties te informeren over de plannen en ideeën die er bestaan op dit gebied, omdat de huidige cultuurnota moet worden vernieuwd.

Mogelijkheden
Tijdens het raadspodium nemen de raadsleden niet op hun plek in de raadzaal plaats, maar zitten zij op de tribune. Diverse betrokken partijen en inwoners voeren tijdens deze avond het woord en vertellen welke mogelijkheden zij zien voor de ontwikkeling van kunst en cultuur in Huizen

Alle aanwezigen mogen meepraten tijdens het raadspodium. Zo kunnen er vragen gesteld worden aan de insprekers en kunnen ook aanwezigen met goede ideeën zelf het woord krijgen. 

Partijen
Coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en PvdA hebben dit onderwerp opgenomen in het coalitieprogramma en vanuit deze partijen ontstond het idee voor de organisatie van een raadspodium.

Daarin wilde de coalitie ook de andere politieke partijen betrekken. Inmiddels zijn alle fracties nu vertegenwoordigd in een werkgroep die zich hiermee bezighoudt. Alle partijen hopen tijdens het raadspodium veel informatie op te kunnen halen.

Aanmelden
Personen en organisaties met goede ideeën over Kunst en Cultuur die deze graag willen presenteren op deze avond, kunnen zich al aanmelden als inspreker bij Karin de Rooij: k.derooij@huizen.nl / 035-5281350.

Uit de krant