De gifkorrels die bij de brief zaten.
De gifkorrels die bij de brief zaten. Foto: Facebook

Brief met gif van kattenhater

Politie

HUIZEN Een kattenhater in de omgeving van de Donge, Dieze, Eem, Dinkel en Berkel heeft vorige week brieven gestuurd met poeder en gif.

"De afgelopen week is er een brief in de buurt binnengekomen met een dreigement en poeder en korrels gif er bij. Met dit bericht willen wij u waarschuwen!", aldus een anonieme bewoner die via de Facebookpagina van de WhatsApp-groep Buurtpreventie Huizen vroeg anderen te waarschuwen.

Kinderen
"Momenteel is het niet bekend wat voor type gif het is, let dus ook op met uw kinderen." Er zou door meerdere buurtbewoners aangifte zijn gedaan. "Mocht u iets verdachts zien of merken, heeft u deze of een soortgelijke brief ook ontvangen dan wil ik u dringend verzoeken contact op te nemen met de politie en hier aangifte van te doen."

"Mocht u een locatie aantreffen met dit soort spul neem dan direct contact op met de politie om het te laten onderzoeken", aldus de oproep. De brief wordt met de normale post verstuurd en er is momenteel nog geen achtergrond te achterhalen.

Dierenvijand
"Wij willen u vragen deze brief in uw directe omgeving bekend te maken en mensen er op te attenderen. Blijkbaar is er een dierenvijand niet blij met de aanwezigheid van de dieren in de buurt."

Uit de krant