Mamma Jessica en buurtsportcoach Ivo Hougardy helpen Joep bij een van de hindernissen van de speciale Peuterbootcamp van de Speel-o-theek.
Mamma Jessica en buurtsportcoach Ivo Hougardy helpen Joep bij een van de hindernissen van de speciale Peuterbootcamp van de Speel-o-theek. Foto: Carin van den Berg

Buurtsportcoach: 'Peuterbootcamp stoerder dan peutergym'

Sport

HUIZEN - Deze zomer hebben we een serie artikelen in het Nieuwsblad voor Huizen over de buurtsportcoaches en wat zij zoal doen. Buurtsportcoach Ivo Hougardy geeft onder andere een Peuterbootcamp aan jonge kinderen van tussen de 2 en 4 jaar.

Hij is werkzaam bij Montris Kinderopvang en omdat zijn werkgever het belangrijk vindt om maatschappelijk betrokken te zijn, krijgt hij de gelegenheid om 12 uur per week als buurtsportcoach dingen buiten de buitenschoolse opvang (BSO) te doen.

Voor de groep
"Ik coördineer als buurtsportcoach projecten, zoals bijvoorbeeld de vakantieactiviteiten van de buurtsportcoaches met Rubin Vos, maar ook ben ik bezig met de website en communicatie. Daarnaast sta ik zelf voor de groep."

"De Peuterbootcamp is een programma dat ik zelf geschreven heb. Het is stoerder als peutergym en ook lekker buiten. Het lijkt echt op een bootcamp, maar dan met hele jonge kinderen", vertelt hij enthousiast.

Omgangsvormen
Ivo vindt het belangrijk dat kinderen al jong bewegen. "Jong geleerd is echt oud gedaan. Daarnaast leren ze ook een aantal sociale omgangsvormen. Zoals luisteren, zich aan regels houden en samenwerken."

Het programma gaat volgens een vast patroon. Het begint met een liedje. Daarna gaan de peuters echt over een parcours een grote heuvel op. "Ze moeten over rotsen klimmen, door tunnels heen, over boomstammen en door touwen heen die er als een soort spinnenweb hangen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant