Djoke tijdens de finish van de triatlon in Huizen.
Djoke tijdens de finish van de triatlon in Huizen. Foto: Wiljo Meijnhout

Huizer triatlete zamelt geld in voor HandicapNL

Sport

HUIZEN - Triatlete Djoke van Marum (58) uit Huizen doet zaterdag 25 augustus mee aan de Triathlon Veenendaal om geld in te zamelen voor HandicapNL.

De Sponsor Team Triathlon serie waaraan ze meedoet is een samenwerking tussen Triathlon Veenendaal en HandicapNL. Hier doen vierentwintig teams aan mee die stuk voor stuk geld inzamelen voor het goede doel.

WK Volleybal
Djoke is een ervaren sporter die onlangs nog meedeed aan het WK zitvolleybal in eigen land. Ze zal alle drie de onderdelen van de triatlon zelf afleggen om zo aandacht te vragen en geld in te zamelen voor HandicapNL.

De atlete heeft zelf na een operatie posttraumatische dystrofie gekregen in haar rechterbeen en linkerarm, waardoor ze aangepast dient te sporten. Dit heeft ze altijd volop gedaan.

Triatlon
Ze doet een scala aan verschillende sporten en gaat nu voor HandicapNL ook een achtste triathlon volbrengen in Veenendaal. Eerder dit jaar deed ze ook mee aan de triatlon in Huizen.

Met de opbrengst van de Sponsor Team Triathlon, worden de rolstoelvaardigheidstrainingen van K-J Projects gefinancierd. Dit is een organisatie van Paralympiër Kees-Jan van der Klooster.

Rolstoelgebruikers
K-J Projects zet zich in om actieve rolstoelgebruikers zekerder door het leven te laten gaan. Hoewel basisvaardigheden in het revalidatiecentrum worden geleerd, stuiten rolstoelgebruikers in het dagelijks leven op veel obstakels.

De training geeft een enorme boost in vaardigheid en zelfvertrouwen. Het blijkt een investering voor het leven. Wie Djoke wil sponsoren kan dit doen via deze speciale actiepagina.

Uit de krant