Van links naar rechts: Pieter Hogenbirk, Peter Kos en Tarek Zaouia voor De Krachtcentrale.
Van links naar rechts: Pieter Hogenbirk, Peter Kos en Tarek Zaouia voor De Krachtcentrale. Foto: Bob Awick

De Krachtcentrale gaat in september zonder toeters of bellen open

Bedrijven

HUIZEN - De Krachtcentrale hoopt medio september open te gaan inclusief het gelijknamige café-restaurant van Tarek Zaouia. Niet met toeters en bellen, maar in alle rust.

"Ergens in het voorjaar geven we wel een groot feest en vieren we de officiële opening", zegt Pieter Hogenbirk. "Er moet nog te veel gebeuren", vult Peter Kos hem aan.

Op dit moment worden nog overal puntjes op de i gezet. Ook Tarek schuwt daarbij niet om zijn handen uit zijn mouwen te steken. De drie mannen vertellen hoe het er nu voor staat.

Spannend
"Ik vind het heel spannend", zegt Peter Kos, eigenaar van De Krachtcentrale. "Je ligt met je hoofd op het hakblok, want je wilt het goed doen voor alle mensen die nu ook hierbij betrokken zijn."

Hij doelt hiermee op onder andere de mensen die een certificaat kochten en het zo mogelijk maken De Krachtcentrale te realiseren. Het is een opmerkelijke uitspraak van de man die de bravoure had om samen met Pieter Hogenbirk het verwaarloosde gebouw te kopen om het op te knappen.

Verwachtingspatroon
Pieter: "Het verwachtingspatroon is heel hoog geworden. Ik ben er niet bang voor dat we het niet waar kunnen maken, maar je moet het nu wel laten zien."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant