Afbeelding

Gemeente in hoger beroep in zaak Limieten

Natuur en Milieu

HUIZEN - De gemeente gaat in hoger beroep tegen de vernietiging van een vergunning voor 1 hoogstamfruitboom en struikgewas rondom landgoed de Limieten.

De rechter bepaalde in juli dat het aanlegvergunningenstelsel uit het bestemmingsplan de aanleg daarvan niet mogelijk maakt. Stichting de Limiten en Valkeveen had deze zaak aangespannen.

Bestemmingsplan
Volgens de gemeente is er juist wel rekening mee gehouden in het bestemmingsplan en zou daarom de vergunning verleend kunnen worden.

"De rechtbank heeft in elk geval niet genoeg aandacht gehad voor het feit dat tijdens het opstellen van het bestemmingsplan - en zo ook de gebiedsvisie - reeds sprake was van de aanwezigheid van de 26 bomen", staat te lezen in het voorstel aan het college om hoger beroep in te stellen.

Belangenafweging
"Zo ook niet dat de vraag of er sprake is van een onevenredige aantasting een belangenafweging nodig maakt en dat is ook wat het college heeft gedaan. Hangende de aanvraag is extern advies ingewonnen en uitgebreid gemotiveerd waarom het gevraagde wel degelijk mogelijk is binnen het huidige bestemmingsplan."

Tegen de vergunning die verleend is voor de resterende 25 hoogstamfruitbomen loopt ook een hoger beroep. De uitslag hiervan kan belangrijk zijn voor de uitspraak in deze zaak.

Ruimte
"Door hoger beroep in stellen tegen de uitspraak van de rechtbank houdt de gemeente ruimte om zo nodig ook de relevante onderdelen van de uitspraak van de Raad van State bij de zaak te betrekken."

Uit de krant