Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

Politie zoekt getuigen verkeersruzie 't Merk

Politie

HUIZEN - De politie zoekt getuigen van een verkeersruzie in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 augustus op 't Merk. Daarbij werd een automobilist fors mishandeld door de bestuurder van een grijze Volkswagen Golf.

Het slachtoffer heeft na behandeling in het ziekenhuis aangifte gedaan van zware mishandeling en bedreiging. De bestuurder van de VW Golf is nog niet gevonden.

Voorgesorteerd
Het slachtoffer, een 21-jarige man uit Huizen, wilde rond 02.45 uur aan het eind van de Gemeenlandslaan bij 't Merk linksaf slaan. Terwijl hij links stond voorgesorteerd, haalde de bestuurder van de Golf hem rakelings rechts in.

Om de ander te waarschuwen voor een mogelijke aanrijding, claxonneerde de Huizer. De bestuurder van de Golf stapte hierop boos uit en greep de Huizer bij zijn keel, duwde hem op de grond en sloeg hem tegen zijn hoofd en keel.

Groep jongeren
Intussen kwam een groep van circa tien jongeren aanlopen. Twee van hen bemoeiden zich met het conflict en begonnen ook te trappen tegen het slachtoffer dat op de grond lag.

Het slachtoffer slaagde erin weer in zijn auto te stappen en weg te rijden. De bestuurder van de Golf zette echter de achtervolging in, reed het slachtoffer klem en bedreigde hem. Toen de Huizer 112 wilde bellen, ging de verdachte ervandoor.

Bestuurder
De bestuurder van de grijze VW Golf is een licht getinte man in de leeftijd van 26 tot 30 jaar oud. De man heeft kort zwart haar en een breed postuur. Hij droeg een kort wit T-shirt en een spijkerbroek. Hij spreekt goed Nederlands.

De politie is direct een onderzoek gestart en komt graag in contact met getuigen die iets hebben gezien van het conflict en de mishandeling. Wie iets heeft gezien kan contact opnemen met de politie via 0900-88 44.

Uit de krant