Door de hesjes zijn de leden van de rollatorwandelclub straks herkenbaar in het Olympisch Stadion.
Door de hesjes zijn de leden van de rollatorwandelclub straks herkenbaar in het Olympisch Stadion. Foto: Carin van den Berg

Rollatorclub De Rustmaat doet mee aan Nationale Rollatorloop

Sport

HUIZEN - Rollatorclub De Rustmaat bestaat nu bijna een jaar en de club doet woensdag 5 september mee aan de Nationale Rollatorloop in het Olympisch Stadion.

"Misschien komt daar wel wat van op tv en dan zou het leuk zijn als inwoners uit Huizen ons kunnen volgen", vertelt Ria van der Doef (70), samen met Yvonne van Lint (68) de voortrekkers van de club. "We hebben er speciaal hesjes voor laten maken, zodat we herkenbaar zijn."

Rollator
Alle 17 deelnemers aan de club, twee mannen en 15 vrouwen, hebben een aantal dingen gemeen: ze wonen in De Rustmaat en lopen achter een rollator. Alleen Ria en Yvonne niet, die zorgen ervoor dat alles in goede banen wordt geleid.

Elke donderdagmorgen om 11.00 uur stipt vertrekt de club vanuit de hal van het seniorencomplex om de wekelijkse wandeling door de wijk te gaan maken.

Mazzel met weer
Ria: "We lopen eigenlijk altijd. We hebben met het weer tot nu toe altijd mazzel gehad. Als het regende, was het net op dat tijdstip droog. Of als we net binnen waren, begon het te stortregenen."

Drie keer slechts werd afgezegd: een keer was het te glad, een keer was er te veel wind en met de hittegolf was het een keer te warm. Na afloop van de wandeling wordt er in de ontmoetingsruimte gezellig wat met elkaar gedronken op kosten van de bewonerscommissie. "Dan wil iedereen altijd weten hoeveel we hebben gelopen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant