Kinderen leren breakdancen tijdens de wekelijkse lessen van Sport in de wijk in Winkelcentrum Oostermeent.
Kinderen leren breakdancen tijdens de wekelijkse lessen van Sport in de wijk in Winkelcentrum Oostermeent. Foto: Bob Awick

Met Sport in de wijk mensen dichtbij huis in beweging te krijgen

Sport

HUIZEN - Deze zomer hebben we een serie artikelen in het Nieuwsblad voor Huizen over de buurtsportcoaches en wat zij zoal doen. Vandaag het laatste verhaal over Sport in de wijk, waar onder andere buurtsportcoaches Lara Campbell en Rubin Vos bij betrokken zijn.

"Met Sport in de wijk hebben we meerdere doelstellingen", legt Rubin uit. Hij is eigenaar van OutVit en is als buurtsportcoach bij veel projecten betrokken. "We willen onder andere de jeugd in beweging krijgen, maar ook voorkomen dat ze gaan rondhangen."

Buurtcentrum
"Hiernaast willen we ook senioren in beweging krijgen en ze met andere mensen in contact brengen voor hun sociaal netwerk. We doen dit zo dicht mogelijk bij ze in de buurt, bijvoorbeeld in het buurtcentrum of in een seniorencomplex."

Sport in de wijk is een breed begrip en er zijn meerdere projecten die zich er mee bezig houden. Zo is er Oostermeent Sportief, dat ondersteund wordt door Winkelcentrum Oostermeent. Dit project is in mei 2016 begonnen en wordt langzaam uitgebreid.

Breakdance
In het winkelcentrum wordt bijvoorbeeld nu ook elke vrijdag om 18.00 uur, buiten de schoolvakanties, breakdance gegeven door Stash. Hij is dansleraar bij Dansschool Laresz van Lara. Op deze manier wil zij kinderen die niet makkelijk bij een sportclub of dansschool kunnen sporten iets aanbieden.

Lara: "Het was een initiatief van Stash. Voor de vakantie waren we net een paar weken bezig en je ziet echt dat er toch best wel veel kinderen komen die mee willen doen. Breakdance is natuurlijk op straat begonnen en je kunt de kinderen er iets stoers en expressiefs mee overbrengen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant