Andrea van der Glas en Olga Dol met hun werk.
Andrea van der Glas en Olga Dol met hun werk. Foto: Bob Awick

Kunst- en Cultuurmarkt naast De Krachtcentrale

Cultureel

HUIZEN - Bijna 50 kramen staan zaterdag 1 september op de Kunst- en Cultuurmarkt naast De Krachtcentrale aan de Havenstraat. Dat zijn er veel meer dan voorheen, toen de Kunstmarkt onderdeel uitmaakte van het Havenfestival.

"Door het verdwijnen van het Havenfestival leek de Kunstmarkt tussen wal en schip te vallen", vertelt organisator Olga Dol. "Bij de Havendag van de botterstichting pasten we niet echt en het Oldtimer Festival Huizen ging zelfstandig verder met hun evenement. Daarom ben ik met hulp van Andrea van der Glas de markt zelf gaan organiseren."

Mooi moment
Uiteindelijk bleek dat 1 september, tegelijkertijd met het Oldtimer Festival Huizen en de daarbij behorende brocantemarkt, een mooi moment te zijn om de Kunstmarkt te houden.

De locatie naast De Krachtcentrale mocht van de gemeente gebruikt worden en zo kan de markt toch aansluiten bij alle festiviteiten die er bij de haven en in het Nautisch Kwartier zijn.

Even verderop
"Even de weg oversteken en je bent er zo", zegt Olga. We gaan kijken of we borden kunnen neerzetten of spandoeken ophangen, die de mensen er op de dag zelf ook nog op wijzen dat er ook nog een Kunst- en Cultuurmarkt wordt gehouden even verderop aan de Havenstraat."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant