Alice en Bert van Kampenhout met de burgemeester bij de door Bert beschilderde elektriciteitskast.
Alice en Bert van Kampenhout met de burgemeester bij de door Bert beschilderde elektriciteitskast. Foto: Bob Awick

Alice en Bert van Kampenhout 60 jaar getrouwd

Mensen

HUIZEN - Alice (86) en Bert (84) van Kampenhout waren afgelopen dinsdag 60 jaar getrouwd en kregen daarom vandaag de burgemeester op bezoek.

Op dinsdag zelf hadden ze het heuglijke feest al gevierd met de familie. Er was een mooie taart met een foto van het echtpaar er op en het huis versierd.

Boot
"We hadden een boot gehuurd in Vinkeveen voor vrienden en familie. We waren met zo'n man of dertig. Daarmee zijn we een tocht gaan maken over de Vinkeveense plassen", vertelt Alice.

"Met een hapje, een drankje en een buffet", gaat Bert verder. "Het was een mooie dag. Dat moet je altijd maar afwachten, maar het was geslaagd. We krijgen er nog telefoontjes over."

V&D
Het echtpaar woont inmiddels 15 jaar aan de Hunsingo. Ze hebben het er naar hun zin. Ze leerden elkaar in Hilversum kennen, waar Alice bij de V&D werkte. Bert was etaleur.

Ze leerde elkaar rustig kennen, door wandelingetjes in de lunchpauze. Bert: "En door de familie. Dan ging ik mee naar haar ouders en ontmoette haar familie."

Muzikale familie
Alice: "Het was altijd gezellig bij ons. Op vrijdag- en zaterdagavond maakten we muziek en er werd gezongen." Ook Bert blijkt uit een muzikale familie te komen. Zijn vader was organist.

Het paar had zes jaar verkering voordat het trouwde. Ze mochten bij de ouders van Bert inwonen. Bert: "Dat was indertijd zo. Er was geen huis te krijgen." Hij bouwde de bovenverdieping om tot een huisje voor het gezin.

Schoonfamilie
Alice: "Ik kon goed opschieten met mijn schoonfamilie. Er is nooit een onvertogen woord gevallen. Mijn schoonvader heeft nog eens een tijdje in huis gewoond zelfs."

Nadat de eerste twee kinderen waren geboren, kwam er een huisje vrij in dezelfde straat. Daar werden nog twee kinderen geboren.

Gooi
Bert: "Daarna vertrokken we naar Zwaag, omdat ik daar ging werken in de buurt. Maar we misten het Gooi. Vooral de bossen. Die heb je daar niet."

Nadat Bert van carrière veranderde, was het gezin weer in de gelegenheid om terug te verhuizen en kwam het terecht in Loosdrecht. "We hadden daar een mooie grote tuin", zegt Bert.

Tuin
Die tuin werd op een gegeven moment teveel. Alice: "En de supermarkt achter ons ging uitbreiden, zodat we tegen een zwarte muur aankeken."

Ze hadden de keuze uit diverse woningen in Huizen, maar die waar ze nu wonen sprak ze aan. Bert: "Je hebt hier een plantsoen, zodat je niet direct bij de buren naar binnen kijkt."

Elektriciteitskast
Alleen de elektriciteitskast voor de deur bleef een doorn in het oog. Alice: "Ze hebben er van alles op gekladderd en daar zaten wij naar te kijken. Geen gezicht."

Bert, die zelf schildert en beeldjes maakt, toverde het kastje daarom om in een waar kunstwerk. Alice: "Er is geen kind meer op geklommen en nooit meer iets op gekladderd."

Geniet
Het paar geniet van alles wat ze nog kunnen. Het huis is aangepast, zodat ze er met hun ouderdomsgebreken kunnen blijven wonen. Alice: "Nu op naar de 65 jaar."

Uit de krant