Felle strijd om de bal bij het Walking Football tussen AH Old Stars en Maluku Old Stars.
Felle strijd om de bal bij het Walking Football tussen AH Old Stars en Maluku Old Stars. Foto: Bob Awick

Voetbalclub AH'78 bestaat 40 jaar

Sport

HUIZEN - Almere Huizen '78, oftewel AH '78, vierde afgelopen zaterdag zijn 40-jarig jubileum met onder andere de introductie van Walking Football. Teams van AH Old Stars en Maluku Old Stars met onder andere Sonny Silooy stonden op het veld. Wethouder Bert Rebel gaf het startschot.

Ook voorzitter Henrique Banjaktoetoer speelde mee. "We hebben alle wedstrijden gewonnen", zegt hij. Hij is zelf met zijn 31 jaar nog eigenlijk te jong voor deze sport. Walking Football is namelijk voor de senioren die de techniek nog steeds goed onder de knie hebben, maar niet meer het eindeloze uithoudingsvermogen.

Kleiner veld
Het wordt dan ook op een kleiner veld gespeeld en de teams bestaan uit zes spelers en geen keeper. "We gaan de belangstelling voor deze vorm van voetbal peilen en wie weet voegen we dat dan nog aan onze club toe", aldus Henrique.

De club vierde weliswaar zijn officiële 40-jarige bestaan, maar bestond al langer. De van oorsprong Molukse club dateert al vanuit kamp Almere in Huizen waar een groep Molukkers woonde, nadat deze van Nederland uit Indonesië moesten vluchten.

Kamp
De vaders vochten voor het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger (KNIL) en waren er niet meer veilig. In het kamp werd ook gevoetbald. Een officiële status was in het begin niet nodig, vertelt Henrique.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant